kronika

Veter pometal strešnike; avto na strehi; zaplezal se je na drevesu

22.6.2024 | 08:30 | M. K.

Sinoči ob 21.45 je v naselju Veliki Videm, občina Trebnje, močan veter delno razkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentlovrenc in Velika Loka so s folijo začasno pokrili poškodovani del strehe.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Gorela elektro omarica

Minulo noč ob 00.24 je v Ulici Marjana Kozine v Novem mestu gorela elektro omarica na stanovanjski hiši v obnovi. Ogenj je poškodoval fasado. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili. Poleg njih so bili aktivirani še gasilci PGD Šmihel pri Novem mestu, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Na kraju je posredoval tudi dežurni delavec Elektra Ljubljana.

Avto na strehi

Minulo noč ob 1.02 je na cesti Mokronog-Trebelno pri kraju Gorenji Mokronog voznik z vozilom zapeljal s ceste. Vozilo se je pri tem prevrnilo na streho. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj dogodka, z razsvetljavo nudili pomoč policistom ter izvlekli vozilo nazaj na cestišče.

Neodziven

Ob 12.03 so na Cankarjevi ulici v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto s tehničnim posegom odprli vrata toaletnega prostora, v katerem se je nahajala neodzivna oseba. Oskrbeli so jo reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.

Zaplezal se je

Ob 21.08 se je na Skalickega ulici v Novem mestu mlajši fant zaplezal na drevesu, ko je z njega hotel sneti žogo. S tehničnim posegom so ga rešili gasilci GRC Novo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava