Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 3. julij 2024
10:00 Počitniška sreda v muzeju: Olimpijada, Dolenjski muzej Novo mesto
10:00 Otroški svet 2024 - Slastna tortica, Park rastoče knjige Novo mesto
17:00 Krka Outdoor festival - kolesarska tura s Tadejem Golobom in pogovorni večer o Jadralnem klubu NM, Goga in KCJT Novo mesto
četrtek, 4. julij 2024
10:00 - 12:00 POLETnice: Delavnica izdelave družabne igre, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
10:00 Otroški svet 2024 - Podvodni svet, Park rastoče knjige Novo mesto
VečBela krajina
četrtek, 4. julij 2024
20:00 Teo Collori in Momento Cigano ter Custodio Castelo & Ana Paula Goncalves, grajsko dvorišče Metlika
petek, 5. julij 2024
17:00 Rojstni dan Hiše dobrot Bele krajine, Mestni trg Metlika
18:00 Odprta vrata - Društvo vinogradnikov Semič, Štefanov trg 7 Semič
20:00 Poletni večeri pred KC Semič - Štrbunk v poletje, ploščad pred KC Semič
sobota, 6. julij 2024
10:00 Pravljica pod čudežnim drevesom, vrt pred knjižnico Črnomelj
VečPosavje
sreda, 3. julij 2024
19:00 Ana Desetnica - Ana Krška 2024 (festival uličnega gledališča), pred KD in Mestni park Krško
četrtek, 4. julij 2024
19:00 Odprtje gostujoče razstave Mestnega muzeja Idrija, Posavski muzej Brežice
20:00 FKK 2024: Okrogla miza in nastop skupine Freekind (22.00), Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
20:00 Adrijana Jelen: Blizu (koncert), atrij Mencingerjeve hiše - PRESTAVLJENO Krško
petek, 5. julij 2024
18:00 - 20:00 Poletje na Banovi domačiji, Banova domačija, Artiče
Več18.6.2024 | 13:00 | Milan Glavonjić
Pri Francetovi Jami, kjer je bil leta 1957 postavljen prvi jamarski dom v nekdanji Jugoslaviji, je najemnik Matjaž Mrhar (na fotografiji desno) skupaj s prijatelji pripravil že šesto ocenjevanje domačega špeha in drugo ocenjevanje kruha. Najbolj mesnat in kruhast dogodek so obogatili z rujno kapljico vinarja Antona Mehaka (levo) s Spodnjih Dol pri Škocjanu, ki je na tekmovanje prinesel doma spečen kruh in domačo slanino ali bolje špeh. Izdelka sta prejela srebrno priznanje.
»Smo družinska kmetija, z ekološkim, poljedelskim in živinorejskim delom ter konvencionalno vinogradniško-vinarsko dejavnostjo,« se je predstavil Anton, sicer doktor veterine. Ponosen je na pridelano in na ljubezen do dela celotne družine, še bolj pa na to, da se kupci njihovih pridelkov vedno znova vračajo.
»Tudi takšna tekmovanja so priložnost za spodbujanje mladih, da ostanejo na domači kmetiji in se lotijo pridelave zdrave hrane,« priporoča Anton. Temu je pritrdil pravnik in vrsto let tudi računalniški mojster Jože Senegačnik (v sredini), ki je že 20 let ljubitelj peke kruha.
Slika 1: Foto: Milan Glavonjić
Povezane objave
Ocene komentarjev