šport

Gajser do zmage, Pancar najboljši doslej

16.6.2024 | 16:00 | STA; M. K.

Milano - Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser je zmagovalec velike nagrade Italija v svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Sedemindvajsetletnik je dobil prvo vožnjo, drugo pa po padcu končal na drugem mestu. Vseeno je izkoristil smolo Španca Jorgeja Prada, ki je v drugo padel in ostal brez točk.

Dolenjec Jan Pancar je v drugi vožnji na VN Italije osvojil 8. mesto in dosegel uvrstitev kariere v razredu MXGP. (Foto: arhiv AMZS)

Dolenjec Jan Pancar je v drugi vožnji na VN Italije osvojil 8. mesto in dosegel uvrstitev kariere v razredu MXGP. (Foto: arhiv AMZS)

Za Gajserjem je skorajda popoln konec tedna, prepričljivo je slavil tudi v sobotnih kvalifikacijah, ko je na razmočeni progi tekmece ugnal kar za 34 sekund.

Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar je bil v prvi vožnji 12., v drugo pa celo osmi za skupno 22 točk v Maggiori in najboljšo uvrstitev na posamični VN.

Gajser je zdaj bolj prepričljivo vodilni v skupnem seštevku. Konec tedna je začel s štirimi točkami prednosti, zdaj je ta narasla na 34 točk

Po polovici SP ima namreč Gajser 511 točk, Prado pa je ostal pri 477. Herlings je na tretjem mestu s 440 točkami. Pancar je skupno 15., zbral pa je 116 točk.

V razredu MX2 je v Maggiori nastopil tudi Jaka Pekljaj in ostal brez točk. V prvo je bil 25., v drugo pa je končal dve mesti slabše.

Po dirki v Maggiori bodo imeli dirkači dva tedna premora ter nato odšli v Indonezijo, kjer bosta na sporedu dve dirki v zaporednih koncih tedna v Lomboku.

* Izidi:

- 1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jorge Prado (Špa), 3. Jeffrey Herlings (Niz), ... 12. Jan Pancar (Slo) ...;

- 2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Seewer (Švi) ... 8. Jan Pancar (Slo) ...;

- skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 47, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 45, 3. Jeremy Seewer (Švi) 36, ... 8. Jan Pancar (Slo) 22, 10. Jorge Prado (Špa) 22 ...;

- SP skupno (10): 1. Tim Gajser (Slo) 511, 2. Jorge Prado (Špa) 477, 3. Jeffrey Herlings (Niz) 440 ... 15. Jan Pancar (Slo) 116 ...

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava