dolenjska

S promenado prišle tudi težave

10.6.2024 | 11:40 | M. Žnidaršič

Novo mesto - Po odprtju Štukljeve brvi čez reko Krko se je za krajane Lastovč marsikaj spremenilo. Občinska cesta, ki sicer vodi samo do Grobelj, je precej bolj obljudena kot nekoč. Predvsem so tu sprehajalci, ki ob koncih tedna, še posebno ob lepem vremenu, skoraj preplavijo cesto, precej je tudi kolesarjev, najbolj moteči pa so mopedisti, ki vozijo čez omenjeno brv, čeprav ne bi smeli, in si tako skrajšajo pot z enega konca mesta na drugega.

Na ozki cesti v Lastovčah je po odprtju Štukljeve brvi veliko sprehajalcev pa tudi kolesarjev in mopedistov.

Na ozki cesti v Lastovčah je po odprtju Štukljeve brvi veliko sprehajalcev pa tudi kolesarjev in mopedistov.

»Precej motorjev je brez dušilcev, tako da kar poka po ušesih, ko se vozijo mimo. Pa tudi hitri so, vozijo se precej prek dovoljene hitrosti, ki je omejena na 30 km/h. Število sprehajalcev, ki naredijo krog od brvi na Loki čez Portoval in nato čez Štukljevo brv in po Župančičevem sprehajališču nazaj do Loke, se v teh pomladnih mesecih samo še povečuje,« oriše situacijo eden izmed vaščanov in doda, da glede na močno obljudeno cesto samo čakajo, da se bo zgodil kak neljubi dogodek, saj na precej ozki cesti, na kateri je skoraj nemogoče, da bi se srečala dva avtomobila, ni nikjer označeno, da je ta tudi za pešce, zarisana je le kolesarska pot na obeh straneh. »Večkrat je že prišlo tudi do hudih besed med kolesarji in pešci,« prida.

Kaj pravijo v vodstvu KS, na policiji in občini?

Krajani Lastovč v Bršljinu opozarjajo na povečan promet po cesti od odprtja Štukljeve brvi – Veliko je pešcev, najbolj moteči pa so mopedisti – Ti so večkrat prehitri, vozijo pa tudi čez brv – Zakaj ni oznak, da je cesta tudi za pešce?

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (2)

10.6.2024 1 (1) (0)Ocenimiha 
Ja res ste bogi, kaj bi rekli krajani če bi šlo mimo v eni uri toliko vozil, kot gre sedaj peščec v dveh mescih? Najbrž pa nimajo krajani nobenih problemov zakurblat svojga dizla in se furat v krogih po mestu...
10.6.2024OceniMarian 
Krajani plave lagune, šmihela, žabje vasi teh težav nimajo, imajo pa 10.000+ osebnih in tovornih vozil dnevno...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava