dolenjska

Janez Colnar ima Županovo vino 2024

23.5.2024 | 11:00 | M. K.

Novo mesto - V Mestni občini Novo mesto se je zaključil letošnji izbor Županovega vina, ki služi protokolarnim in promocijskim namenom občine. Zmagovalno vino Cviček je letos pridelal Janez Colnar iz vinske kleti Colnar.

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Društvo vinogradnikov Trška gora je pri organizaciji izbora k sodelovanju povabilo novomeške vinogradnike, prejete vzorce pa je v prvi fazi izbora ocenila ocenjevalna komisija na novomeškem zavodu kmetijsko gozdarske zbornice, ki je v nadaljevanje izbora uvrstila tri najboljša vina. Med njimi je ocenjevalna komisija na slepi degustaciji z županom Gregorjem Macedonijem na čelu izbrala zmagovalca Janeza Colnarja. Tudi letos so bili vzorci vin izjemno kakovostni, v finalnem izboru pa je pretehtala harmonija vina, so sporočili z rotovža.

Izbor za Županovo vino je namenjen povečevanju prepoznavnosti vinarjev novomeške občine ter promociji kakovostnega najpomembnejšega dolenjskega vina, Novo mesto pa postavlja na zemljevid kot prestolnico vinorodne dežele Dolenjska, so še dodali v sporočilu za javnost.

Janez Colnar ima Županovo vino 2024

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava