novice

Nadzor na meji s Hrvaško še pol leta

22.5.2024 | 13:10 | STA; M. K.

Slovenija bo še za šest mesecev oziroma do 21. decembra podaljšala nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko, je danes sporočil notranji minister Boštjan Poklukar. Dejal je, da bo nadzor še naprej ciljno usmerjen z namenom preprečevanja kriminalitete ter s čim manj vpliva na lokalno prebivalstvo.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Poklukar je povedal, da je s podaljšanjem že seznanil kolega iz Hrvaške in Madžarske, Slovenija je o podaljšanju obvestila tudi Evropsko komisijo.

Slovenija je odločitev o podaljšanju nadzora sporočila, potem ko je podaljšanje nadzora na meji s Slovenijo danes napovedala Italija.

Slovenija je nadzor uvedla 21. oktobra lani, in sicer zaradi poslabšanja varnostnih razmer na Bližnjem vzhodu in povečane nevarnosti terorizma. Kot je danes pojasnil Poklukar, se razmere tam niso izboljšale oziroma se še zaostrujejo.

Minister je dejal, da bo nadzor še naprej ciljno usmerjen in bo tak kot doslej. Poklukar tudi v času turistične sezone zaradi nadzora ne pričakuje večjih težav, kot jih ni bilo že v času božično-novoletnih praznikov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava