posavje

V novo šolo bodo šli jeseni

31.1.2024 | 14:30 | M. Žnidaršič

Nova šola s prilagojenim programom bo obsegala 1.227 m 2

Nova šola s prilagojenim programom bo obsegala 1.227 m2

Sevnica - Novo stavbo Osnovne šole Ane Gale Sevnica, ki je šola za otroke s posebnimi potrebami, so začeli graditi v letu 2022. Vse teče po načrtih, gradnja bo končana v prvi polovici letošnjega leta, nato bo sledila dobava notranje opreme, selitev v nove prostore pa je predvidena z začetkom šolskega leta 2024/25, so povedali na sevniški občinski upravi.

»Potreba po ustreznejših prostorih se je kazala že dlje časa. Obstoječi objekt je v bistvu meščanska vila, ki so jo pred 50 leti predelali v šolo. V objektu, ki meri slabih 500 kvadratnih metrov, ni specialnih učilnic za gospodinjstvo, računalništvo ali za individualno delo, ni prostorov za nego ali kabinetov za učitelje. Telovadnica je velika 40 kv. metrov, višina stropov v jedilnici je slaba dva metra, v stavbi ni dvigala za gibalno ovirane …,« zdajšnje stanje opiše ravnatelj Gregor Pirš.

Gradnja teče po načrtih, selitev predvidena z začetkom šolskega leta 2024/25 – Nova šola sodobna in energetsko učinkovita – Uredili bodo tudi okolico šolskega kompleksa – Na šoli 34 otrok iz občin Radeče, Škocjan in Sevnica

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava