gospodarstvo

Zakaj spremembe NUSZ - Zdaj pošteno do vseh občanov

6.1.2024 | 11:30 | L. Markelj

Zoran Leko (levo) in Gregor Zorko sta na seji predstavila Spremembe in  dopolnitve Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini  Šmarješke Toplice. (Foto: L. M.)

Zoran Leko (levo) in Gregor Zorko sta na seji predstavila Spremembe in dopolnitve Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Šmarješke Toplice. (Foto: L. M.)

Šmarješke Toplice - Občina Šmarješke Toplice do pred kratkim ni imela ustrezne pravne podlage za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za zidanice, vinske kleti in za vinotoče, ki jih je dovoljeno graditi na površinah razpršene poselitve na vinogradniških območjih.

»Občina je tem lastnikom že zdaj nadomestilo skladno z zakonom zaračunavala – osnovna je dostopnost vode, elektrike in ceste –, tako da se zanje ne bo nič spremenilo. Stvari le niso bile eksplicitno zapisane v odloku,« pove župan Marjan Hribar.

V občini Šmarješke Toplice sprejeli spremembe in dopolnitve odloka o NUSZ, zdaj so vpisane tudi zidanice, vinotoči in vinske kleti – Pregledali so stanje in ga aktualizirali – Tri skupine – Zbure ostajajo v 2., Orešje pa v 3. kategoriji

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava