posavje

Krško: Zaščitite se

4.8.2023 | 18:20 | M. K.
Foto: MO Krško, PGE Krško in J. K.

Župan Janez Kerin po kriznem sestanku

Župan Janez Kerin po kriznem sestanku

Krško pozno popoldne

Krško pozno popoldne

Krško: Zaščitite se
Pri HE Brežice so dvignili zapornice ...

Pri HE Brežice so dvignili zapornice ...

... kar je privabilo kar nekaj opazovalcev. Fotografije še spodaj v fotogaleriji.

... kar je privabilo kar nekaj opazovalcev. Fotografije še spodaj v fotogaleriji.

Krško - V prostorih PGE Krško je popoldne potekal krizni sestanek Štaba Civilne zaščite Mestne občine Krško, po katerem sta župan Janez Kerin in poveljnik štaba Robert Kostevc v izjavi za medije občane pozvala k predvsem samozaščitnem ravnanju.

"Trenutno imamo podatek, da je pretok Save 2.200 m3/s, okoli 17. ure pa pričakujemo njegov porast, tudi do 3.500 m3/s. Z željo po zaščiti nepremičnin, predvsem pa življenj, smo aktivirali Štab Civilne zaščite Mestne občine Krško. Organizirali smo polnjenje protipoplavnih zaščitnih vreč, vpoklicali smo gasilce, ki gredo na trenažo, kjer bodo na terenu ugotovili morebitne potrebe po sami protipoplavni zaščiti. Delamo vse, kar je v naši moči, da bodo posledice čim manjše," je pozno popoldne, kot sporočajo s krške občine, poudaril župan Janez Kerin.

V pripravljenosti je tudi komunalno podjetje, ki skrbi za prevoznost cest, prav tako so pripravljeni agregati za primer izpada električne energije, in sicer za zagotavljanje delovanja črpalk, ki delujejo na električno energijo.

Kot je še dodal župan, sta zaprti kolesarska in sprehajalna oz. večnamenska pot ob Savi v Krškem.

Ob tem je tudi sam pozval občane, naj se ne zadržujejo oz. se umaknejo z območja Vrbine, saj je družba HESS, kot smo poročali, zaradi napovedanega povišanja vodotoka reke Save odprla zapornic na visokovodnem razbremenilniku v Vrbini.

Po besedah poveljnika štaba civilne zaščite Roberta Kostevca je trenutno v pripravljenosti 23 gasilskih društev, tri pa so že aktivirali.

"Bi pa tudi jaz prosil občane, naj ne hodijo na območje Vrbine in da ne bomo imeli še dodatnega dela z njimi," ter ob tem dodal, da bo nekaj gasilcev ostalo v gasilskih domovih na požarni straži za primer, če se zgodi kaj v domačih krajih.

‹ nazaj

Galerija (15)

_Foto PGE Krsko (1)
_Foto PGE Krsko (2)
_Foto PGE Krsko (3)
_Foto PGE Krsko (4)
_Foto PGE Krsko (5)
_Krsko tiskovka (1)
_Krsko tiskovka (2)
_Krsko tiskovka (3)
_Krsko tiskovka (4)
_Krsko tiskovka (5)
_Krsko tiskovka (6)
HE Brezice dvignili zapornice
HE Brezice
Ljudje si ogledujejo dvignjene zapornice HR Br
Sava se razliva

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava