šport

V Krko prihaja Hamilton

27.7.2023 | 07:30 | M. K.

Jairus Hamilton (Foto: Eric Harkleroad/The Diamondback)

Jairus Hamilton (Foto: Eric Harkleroad/The Diamondback)

Novo mesto - Košarkarji Krke, ki bodo v prihajajoči sezoni spet igrali v najmočnejši regionalni ligi Aba, so dobili drugo okrepitev. Kot so sporočili iz kluba, bo v novi sezoni član novomeške zasedbe tudi 23-letni in 203 centimetre visoki ameriški krilni center Jairus Hamilton.

"V novi sezoni želimo igrati tudi atraktivno košarko. K temu bo svoje prispeval ameriški košarkar Jairus Hamilton, ki se je s svojimi konstantnimi igrami izkazal v zadnjih petih sezonah v ameriški študentski ligi NCAA," je novinca predstavil direktor kluba Jure Balažić.

Hamilton je v petih sezonah v univerzitetni konkurenci zbral 147 tekem, v zadnji sezoni 33, od tega jih je 32 začel v prvi peterki. V povprečju je dosegal po 9,3 točke, pet skokov in 1,3 asistence na tekmo.

"Priložnost, da zaigram v Krki, mi zelo veliko pomeni, saj svojo mednarodno kariero začenjam v kakovostni ekipi, prav tako pa se zavedam, da nas čakajo zahtevni tekmeci v sezoni, ki je pred nami. Veselim se prihoda v Novo mesto," je za spletno stran kluba dejal Hamilton.

Pred dnevi so v Krki, kot smo poročali, že sklenili dogovor z organizatorjem Nikom Bačvićem, ki je nazadnje v prejšnji sezoni igral za Helios Suns, pred tem pa dve sezoni za Ilirijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava