kronika

Miren dan - ''le'' en vlom, migrantov pa še vedno na desetine

21.3.2023 | 12:50 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv; P. L.)

Simbolna slika (Foto: arhiv; P. L.)

Med 17. in 20. marcem je v Drašičih nekdo vlomil v gospodarski objekt in ukradel zračni kompresor, so zapisali v današnjem dnevnem poročilu na Policijski upravi Novo mesto.

Na Obrežju zasačili Hrvata s sedmimi Turki v kombiju

Policisti so včeraj popoldne na Obrežju ustavili kombi hrvaških registrskih oznak, v katerem je 37-letni Hrvat prevažal sedem Turkov, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vozniku so odvzeli prostost in mu zasegli kombi, s kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki s Turki še potekajo.

Policisti so poleg tega na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli devet državljanov Pakistana, devet državljanov Kitajske, devet državljanov Maroka, šest državljanov Kube, šest državljanov Afganistana, tri državljane Rusije, dva državljana Irana in državljana Indije.

Dan v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj skupno posredovali v 58. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru, obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin ter posredovali zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.3.2023Ocenitoto 
Kdaj bodo naši vodilni politiki dojeli da hrvaška ni bila zrela za šengen, to je rezultat nesposobnosti naše politike ki ni dorasla reševanja realnih problemov, Slovenci do kdaj boste s vojimi davki financirali migrante, ki jih je vsak dan več, do kdaj boste financirali ukrajinske begunce ki se po Sloveniji prevažajo z prestižnimi avtomobili in črpajo Vaš davkoplačevalski denar, to je zgodba o uspehu vazalne državice kakor gospodar igra tako moramo plesati mi vendar ples je zelo drag. Slovenci kdaj vas bo srečala pamet, živel hrvaški šengen samo da ne boste čakali na meji ko nosite in vlagate svoj denar v hrvaški turizem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava