šport

Peter Hribar najizkušenejši v pomlajeni namiznoteniški reprezentanci

31.1.2023 | 08:20 | STA; M. K.

Šmarječan Peter Hribar (Foto: arhiv; NTZS)

Šmarječan Peter Hribar (Foto: arhiv; NTZS)

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo v sredo v Romuniji igrala svojo zadnjo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo med 10. in 17. septembrom v Malmöju. Selektorica Andreja Ojsteršek Urh bo v Bukarešti računala na pomlajeno zasedbo, v kateri bodo Peter Hribar, Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik.

Z zmagama proti Ukrajini v Hrastniku si je slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki je kvalifikacije začela z domačim porazom proti Romuniji z 0:3, že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, tako da bodo v Bukarešti priložnost dobili mlajši igralci.

"Ker imata Darko Jorgić in Deni Kožul klubske obveznosti v nemškem prvenstvu, smo se odločili, da priložnost dobijo mlajši igralci. Mislim, da je prav, da fantje začutijo, kako je igrati za člansko reprezentanco. Peter Hribar bo moral prevzeti breme odgovornosti kot najstarejši in najbolj izkušen v tej zasedbi. Bomo videli, kaj bodo iztržili," je svojo odločitev, da gre na pot s pomlajeno zasedbo, pojasnila Andreja Ojsteršek Urh.

V začetku novembra so Romuni v pomlajeni zasedbi v Črnomlju premagali Slovence in si s tem praktično zagotovili prvo mesto. Pričakovati je, da bodo tudi doma igrali v zasedbi, ki je bila uspešna že v prvi medsebojni tekmi.

"Upam, da bodo fantje, ki bodo igrali, dobili vpogled, kaj se od njih pričakuje v prihodnosti. Določene izkušnje z igranjem mednarodnih tekmovanj, resda večina s kadetskih in mladinskih turnirjev, imajo, kako pa bo to videti s tehničnega vidika, bomo pa videli po koncu dvoboja," je še dejala Ojsteršek Urh.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava