(AVDIO, FOTO) Bela krajina: Metlika dobiva županjo, v Črnomlju in Semiču po starem

20.11.2022 | 19:00

Metliko bo spet vodila ženska roka - Martina Legan Janžekovič

Metliko bo spet vodila ženska roka - Martina Legan Janžekovič

Slavje v taboru Martine Legan Janžekovič. (Foto: M. G.)

Slavje v taboru Martine Legan Janžekovič. (Foto: M. G.)

Mojca Čemas Stjepanovič voli

Mojca Čemas Stjepanovič voli

Andrej Kavšek

Andrej Kavšek

Darko Zevnik

Darko Zevnik

Polona Kambič je kot edina županska kandidatka v Občini Semič že osvojila nov mandat. (Foto: arhiv DL)

Polona Kambič je kot edina županska kandidatka v Občini Semič že osvojila nov mandat. (Foto: arhiv DL)

Metlika, Črnomelj, Semič - 22.40: Metlika je spet dobila županjo. Martina Legan Janžekovič je z 62,26 odstotka glasov premagala aktualnega župana Darka Zevnika (34,70). Vanja Vlah je prejela 1,94 odstotka, Aleksandar Polšak pa 1,1 odstotka glasov. Prešteti so vsi glasovi.

V Črnomlju je Andrej Kavšek dobil 87,30 odstotka glasov, Mojca Čemas Stjepanovič pa 12,70 odstotka. Preštetih je 96,31 odstotka glasovnic.

22.00: Bela krajina dobiva še eno županjo. Po več kot 80 odstotkih preštetih glasovnic ima Martina Legan Janžekovič 62,91 odstotka glasov. Darko Zevnik ima 34,16 odstotka glasov.

Ob 21.40:

Metlika: Po četrtini preštetih glasov, bo, kot kaže, v Metliki zmagala Martina Legan Janžekovič (62,43 odstotka), Darko Zevnik jih ima 35,22 odstotka.

Črnomelj: Prešteta je tretjina glasov, župan ostaja Andrej Kavšek (87,73 odstotka glasov). Mojca Čemas Stjepanovič jih ima 12,27 odstotka.

Takoj po zaprtju volišč so lahko že nazdravili v štabu semiške županje Polone Kambič, ki je bila edina županska kandidatka v tej belokranjski občini in si je tako avtomatsko zagotovila že četrti mandat na čelu Občine Semič.

Črnomelj: Župan ali njegova predhodnica

Že nocoj bo znan tudi razplet županskih volitev v Črnomlju, kjer se merita sedanji župan in njegova predhodnica. Andrej Kavšek se s podpisi volivcev poteguje za svoj drugi mandat, na položaj pa se skuša vrniti njegova predhodnica Mojca Čemas Stjepanovič, ki je v volilno tekmo tokrat vstopila kot kandidatka Gibanja Svoboda.

Metlika: Župana izzvala podžupanja

V Beli krajini se najbolj razburljiva županska tekma obeta v Metliki. Osrednji dvoboj se odvija med županom Darkom Zevnikom (SD) ter podžupanjo in svetnico SLS Martino Legan Janžekovič, ki kandidira s podpisi skupine volivcev in z novo Listo za povezovanje in razvoj. Predsednik Športne zveze Metlika Vanja Vlah kandidira s podpisi volivcev, Aleksandar Polšak pa je kandidat stranke Naprej, Slovenija.

B. B.

Zvočni zapisi

Mojca Čemas Stjepanovič, Črnomelj, po zaprtju volišč

Darko Zevnik, Metlika, po zaprtju volišč

Martina Legan Janžekovič, Metlika, po zaprtju volišč

Andrej Kavšek, Črnomelj, po zaprtju volišč.

Martina Legan Janžekovič blizu zmage

Martina Legan Janžekovič ob izvolitvi

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava