dolenjska

MO SLS Novo mesto – Skupaj lahko sejemo

15.11.2022 | 18:10 | M. K.

Foto: SLS

Foto: SLS

MO SLS Novo mesto – Skupaj lahko sejemo
MO SLS Novo mesto – Skupaj lahko sejemo
MO SLS Novo mesto – Skupaj lahko sejemo

Novo mesto - Na nedavni novinarski konferenci je Mestni odbor SLS Novo mesto predstavil program in vizijo za lokalne volitve 2022 oziroma prihajajoče obdobje 2022–2026.

Predsednik MO SLS Novo mesto dr. Stane Galič je med drugim izpostavil pomen spremembe v strukturi članov stranke, saj so medse povabili veliko mladih. V Občinskem svetu MONM pričakujejo od tri do pet svetnikov oziroma svetnic iz svojih vrst.

Izrazil je podporo stranke aktualnemu županu Gregorju Macedoniju, ki se poteguje za nov, tretji županski mandat.

Zbrane je nagovoril tudi nosilec liste Jiri Volt, ki je omenil tri ključne projekte (energetska zadruga, regijska tržnica in avtobusna postaja – Terminal NM) in potrebo po prenovi stadiona ter športne dvorane.

Kaja Galič, podpredsednica SLS na državni ravni, je kot članica liste izpostavila skrb za razvoj mladih, predvsem reševanje stanovanjske problematike in zdrav življenjski slog mladih.

Marko Mikec je že zelo aktiven v Svetu KS Mali Slatnik in z izkušnjami, ki jih ima, želi še bolj povezati krajane ter biti glas vseh primestnih KS za razvoj ruralnih okolij v novomeški občini.

Podporo listi je izrazil tudi evropski poslanec Franc Bogovič, pobudnik projekta Pametne vasi na evropski ravni, ki vidi v programu novomeškega Mestnega odbora SLS odlične projekte, ki so odgovor na trenutne razmere in nepredvidljivo prihodnost.

Konference se je udeležil tudi predsednik SLS Marko Balažic, ki je izpostavil pomen aktivnih mladih v stranki s svežimi idejami in moč povezovanja ter etičnega sodelovanja na vseh ravneh.

Župan Gregor Macedoni se je zahvalil za podporo in izrazil prepričanje v nadaljevanje dobrega sodelovanja, ki je bilo tudi v tem mandatu zelo kakovostno.

Vsi so se strinjali, da lahko ''skupaj sejejo za boljšo prihodnost.''

‹ nazaj

Komentarji (1)

15.11.2022 1 (1) (0)Ocenimiha 
a tako torej, zdaj je v ljudski strani :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava