Prebilič poleg predsedniške oddal tudi kandidaturo za župana občine Kočevje

21.10.2022 | 09:00

Vladimir Prebilič (foto: Primož Lavre)

Vladimir Prebilič (foto: Primož Lavre)

Ljubljana/Kočevje - Predsedniški kandidat in aktualni kočevski župan Vladimir Prebilič je včeraj vložil kandidaturo za župana občine Kočevje, je potrdil v sinočnjem soočenju predsedniških kandidatov na Televiziji Slovenija. A, kot pravi, to ne pomeni, da je nad predsedniško tekmo že obupal.

Kot je pojasnil, se je pred vložitvijo kandidature o tem temeljito pogovoril s svojo listo. "To ne pomeni, da bom v čemerkoli zmanjšal svojo participacijo v predsedniški tekmi," je poudaril.

Kot je dejal, ima do 30. oktobra namreč čas, da župansko kandidaturo umakne in se posveti predsedniški kandidaturi ob morebitni uvrstitvi v drugi krog. Ob tem je dodal, da so ga rezultati zadnjih anket, ki po njegovih besedah kažejo, "da je vse še mogoče", ohrabrili.

Včeraj je bil namreč zadnji dan za vložitev kandidatur oz. kandidatnih list za občinske svetnike ter kandidatur za župane na lokalnih volitvah, ki bodo 20. novembra.

Včeraj se je sicer tudi uradno začela predvolilna kampanja pred lokalnimi volitvami, ki se bo končala 24 ur pred dnem glasovanja, ko bo nastopil volilni molk.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava