dolenjska

Najtežja buča spet Lovšetova

25.9.2022 | 18:00 | STA; M. K.

Foto: Mozirski gaj

Foto: Mozirski gaj

 Najtežja buča spet Lovšetova
Lovšetova buča velikanka, ki je lani podrla rekord.

Lovšetova buča velikanka, ki je lani podrla rekord.

Mozirje - V Mozirskem gaju se je odvilo 12. tekmovanje za najtežjo bučo. S konkurenco je tokrat pometla 533 kilogramov težka buča Janka Lovšeta iz okolice Trebnjega. V parku je na ogled okrog 30 jesenskih cvetnih aranžmajev mladih cvetličarjev in vrtnarjev, so sporočili iz gaja.

V gaju so se letos nadejali novega rekorda, kar pa se ni zgodilo. Lani so se namreč, ko so na tehtnico postavili orjakinjo Janka Lovšeta, številke ustavile na 719 kilogramov, s čimer je Lovše presegel svoj predlanski rekord Mozirskega gaja, ki je znašal 713 kilogramov. Je pa tudi letos zmagala njegova buča.

Izbirali so tudi najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico. Rekord Mozirskega gaja za najdaljšo bučo od lani še vedno drži Zlatko Podgoršek. Njegova buča je merila kar 200 centimetrov. Lani je naziv za najlepšo bučo prejel Erik Rink Perme. Rekord za najtežjo lubenico pa je leta 2020 podrl Uroš Fifolt iz Koroške vasi, ta je tehtala 69 kilogramov.

Mozirski gaj je še vedno lepo razcveten, bučam pa se bodo pridružili še aranžmaji cvetličarjev in vrtnarjev, ki so jih k njim pripeljali neposredno iz tekmovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava