kronika

Na sojenju četverici zaradi umora Stanislava Knafla zaključne besede predvidoma konec oktobra

24.9.2022 | 11:00 | STA; M. K.

Marko Belcl, ki so ga policisti prijeli na podlagi bioloških sledi. (Foto: arhiv)

Marko Belcl, ki so ga policisti prijeli na podlagi bioloških sledi. (Foto: arhiv)

Ljubljana - Na sojenju Marjanu Brajdiču, Mihaelu Grmu, Marjanu Grmu in Marku Belclu, ki jim očitajo umor 77-letnega Stanislava Knafla, so včeraj zaslišali še zadnjo pričo. Sojenje se počasi bliža koncu, lahko da bodo na eni od prihodnjih obravnav začeli zaključne besede. Naslednja obravnava je razpisana za 24. oktobra.

Knafel je umrl po tistem, ko so ga 18. marca lani v gozdu pri Zgornjih Duplicah na Dolenjskem zvezali in brutalno pretepli. Šele naslednji dan ga je v gozdu, kjer je tudi živel, našel njegov prijatelj, ki je poklical pomoč in policijo, a Knafla niso mogli rešiti.

Sodišče je včeraj zaslišalo še zadnjo pričo. Moškega so zaslišali na predlog obrambe zato, ker je bila v širši okolici kraja umora najdena kirurška maska s sledmi njegovega DNK. Sodišču je povedal, da ne pozna ne obtožencev ne Knafla, prav tako ne ve ničesar o njegovi smrti ali kje so Zgornje Duplice, kjer so ga lani našli. Prav tako ni znal pojasniti, zakaj se je v širši okolici kraja umora nahajala kirurška maska z njegovim DNK.

Ker priča trenutno živi v posebnem socialnovarstvenem zavodu in ker ima zaradi jemanja zdravil težave s spominom, je obramba predlagala še, da sodišče pri njegovem psihiatru opravi poizvedbo, kakšno diagnozo ima priča in kakšno je imela marca lani, ko se je zgodil umor, kar pa je sodnica zavrnila.

Obtožnica četverico bremeni umora iz koristoljubja, storjenega v sostorilstvu, za kar jim grozi do 30 let zaporne kazni. Bremeni jih, da so 18. marca lani v popoldanskih urah prišli do Knaflja, ki je živel v gozdu pri Zgornjih Duplicah v okolici Grosupljega, da bi mu vzeli stvari in si jih razdelili, a jih je ta pri dejanju zalotil, nakar so ga hudo fizično poškodovali. Kasneje je moški zaradi posledic tudi umrl.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava