FOTO: Požar uničil toplotno črpalko; pretrgali plinsko napeljavo

21.9.2022 | 07:00

Posledice požara v kurilnici (Foto - tudi spodaj v fotogaleriji: PGD Mokronog-Trebelno)

Posledice požara v kurilnici (Foto - tudi spodaj v fotogaleriji: PGD Mokronog-Trebelno)

Včeraj ob 14.01 je v naselju Gorenje Laknice, občina Mokronog-Trebelno, gorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mokronog so požar pogasili, prezračili prostore, na prosto iznesli dve jeklenki z utekočinjenim naftnim plinom in ožgane predmete ter pomagali pri čiščenju prostorov. Požar je uničil toplotno črpalko.

Pretrgali plinsko napeljavo

Ob 16.24 so v ulici Livada v Novem mestu pri zemeljskih delih pretrgali plinsko napeljavo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali območje, zaprli plinski ventil in opravili meritve koncentracije plinov. Za sanacijo posledic je poskrbel dežurni delavec podjetja Istrabenz plini.

Vodo je teba prekuhati

Komunala Trebnje obvešča vse uporabnike pitne vode na zasebnem vodovodnem sistemu Češnjice pri Trebelnem, da je zaradi prisotnosti Escherichia coli, Koliformnih bakterij, Enterokokov, mikroorganizmov pri temperaturi 22 in 37 C°, potrebno vodo pred uporabo v prehrambene namene prekuhavati.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes:

- od 8:00 do 12:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KANIŽARICA na izvodu CESTA DESNO;

- od 8:00 do 12:00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KOČEVJE PRI ČRNOMLJU na izvodu PROTI CVETLIČARNI.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 8:00 do 11:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SUHOR.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo od 7:30 do 10:30 prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VODOVOD DRUŽINSKA VAS 1973.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo:

- od 9:00 do 10:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ARTMANJA VAS;

- od 11:00 do 13:00 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRMADA;

- od 7:30 do 8:30 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SELCE.

Distribucijska enota Krško - nadzorništvo Mokronog obvešča, da bo prekinjena dobava električne energije med 9:00 in 13:00 na območju TP Mirna Roje 3, nizkonapetostno omrežje – Žonta.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

M. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava