Tudi letos pokalni naslov za ŠD SU Novo mesto

18.9.2022 | 14:30

ŠD SU (spet) na najvišji stopnički (Foto: NTZS)

ŠD SU (spet) na najvišji stopnički (Foto: NTZS)

Murska Sobota/Novo mesto - Znana sta zmagovalca pokalnega tekmovanja Slovenije v namiznem tenisu. Tako kot pred letom dni sta se naslova veselila Kajuh Slovan iz Ljubljane v ženski konkurenci in ŠD SU iz Novega mesta v moški. V ženski konkurenci se je prijavilo le pet ekip, deset jih je bilo v moški.

V tekmi za tretje mesto so bile med ženskami igralke Cirkovc s 3:0 boljše od Sobote. V tekmi za tretje mesto v moški konkurenci je Fužinar Inter Diskont s 3:1 premagal Kemo Murexin II s 3:1.

Pri moških ponovitev lanskega finala

Največ sreče v moški konkurenci pri žrebu je imela ekipa Keme Murexin II (ki igra v II. SNTLM), ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je igrala z ekipo B-2 iz Kranja, ki igra v 3. SNTLM in je bila tudi v prvem krogu prosta. Po zmagi nad Kranjčani so se Pucončani uvrstili v polfinale.

Najbolj zanimiv obračun prvega kroga je bil med novim slovenskim prvoligašem, Tempom iz Velenja in domačo Soboto, ki se je igralsko zelo okrepila. Sobočani, ki se v novi sezoni želijo vrniti med prvoligaše, so zmagali s 3:1, v četrtfinalu pa jih je prav tako s 3:1 zaustavil aktualni državni prvak in branilec lanske pokalne lovorike, ŠD SU. V prvem krogu je morala igrati tudi Kema Murexin I, ki je bila s 3:0 boljša od mlade ekipe Mengeš Rackety, v četrtfinalu pa je Pucončane s 3:0 premagal Fužinar Inter Diskont. Brez težav se je v polfinale uvrstil Maribor, ki je bil s 3:0 boljši od Vrhnike.

Novomeški ŠD SU je v nadaljevanju turnirja v polfinalu s 3:0 premagal drugo puconsko ekipo, medtem ko so v drugi polfinalni tekmi Mariborčani s 3:1 premagali Ravenčane. V ponovitvi lanskega finala je bil spet boljši ŠD SU, ki je slavil brez izgubljenega dvoboja, vendar sta Jure Slatinšek in Jožko Omerzel Gregorja Komaca oziroma Tomaža Roudija premagala šele v petem nizu, najboljši igralec lanskega državnega prvenstva, Uroš Slatinšek, pa je bil s 3:0 boljši od Matevža Črepnjaka.

* Pokal Slovenije, finale:

- moški:

ŽNTK Maribor - ŠD SU 0:3

Gregor Komac - Jure Slatinšek 2:3 (7,-9,12,-9,-10)

Matevž Črepnjak - Uroš Slatinšek 0:3 (-7,-7,-9)

Tomaž Roudi - Jožko Omerzel 2:3 (6,-10,-10,7,-7)

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava