Po nekoliko "zadržani" nedelji v bolnišnicah že več kot 300 covidnih bolnikov

13.9.2021 | 12:10

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Zdravniške službe ob koncih tedna zaradi manjšega števila opravljenih testov "polovijo" manj pozitivnih oseb, nedeljska epidemiološka slika tako ni najboljši pokazatelj trenda, v katerem se nahajamo.

Včerajšnji dan kljub temu nekoliko odstopa, saj smo v zadnjih dnevih in tednih beležili "eksponentno" rast števila okuženih, z nekaj redkimi izjemami pa se je znatno večal tudi delež pozitivnih testov. Tudi včeraj smo sicer glede na prejšnjo nedeljo zabeležili poslabšanje, a morda glede na minule dni nekoliko manjše od pričakovanega. Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da je bilo ob 1657 PCR testih potrjenih 282 primerov okužbe s sar-cov-2, pri čemer je bil delež pozitivnih testov 17-odstoten. Preteklo nedeljo, ko je bilo potrjenih 235 primerov okužbe, je bil ta delež 16,4-odstoten.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ocenjuje, da je v Sloveniji trenutno aktivno okuženih 9791 oseb. Nazadnje je bilo okoli 10.000 aktivnih okužb v začetku maja letos.

Znova se je sicer povečalo tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov. Danes jih je v slovenskih bolnišnicah ležalo 312 (včeraj 292), od katerih jih je 74 potrebovalo intenzivno nego (včeraj 70). Na žalost je en covidni bolnik umrl.

Najmlajši covidni bolnik, ki ga zdravijo v bolnišnici, je star 24 let, najmlajši na intenzivni negi pa 28 let, je objavila vlada na Twitterju.

Podatki sledilnika še kažejo, da je v Sloveniji polno cepljenih 935.794 oseb oziroma 44,4 odstotka prebivalstva.

REGIJA

V SB Novo mesto imajo 19 covidnih bolnikov (včeraj 18), od tega štiri na intenzivni terapiji.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo mesto 2, Kočevje in Šentjernej 1

Posavje - Brežice in Sevnica 2

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava