mladi dopisnik

Z otroki na OŠ Dragotin Kette govorimo o varnosti

18.2.2019 | 10:40 | Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto
Foto: Laura Zrilič, OŠ Dragotin Kette

Z otroki na OŠ Dragotin Kette govorimo o varnosti
Z otroki na OŠ Dragotin Kette govorimo o varnosti

Novo mesto - Delo z otroki je gotovo eno naših najprijetnejših in obenem najpomembnejših opravil.

V vrtcih in šolah se naši policisti z otroki pogovarjajo o varnosti, pa ne le o varni udeležbi v prometu, veliko pozornosti namenjajo tudi nasilju med vrstniki, varni uporabi interneta in številnim drugim temam. Veseli nas, da nam otroci radi prisluhnejo, se pogovarjajo o varnosti in nam zaupajo svoje težave, katere skušamo skupaj reševati.

Z Osnovno šolo Dragotin Kette Novo mesto že več let odlično sodelujemo. Mi zelo dobro vemo, da so otroci s posebni potrebami, ki obiskujejo to šolo, "pridni kot mravlje" kot imajo zapisano na spletni strani šole, saj že nekaj let z vso skrbnostjo, natančnostjo in vztrajnostjo šivajo blazinice tolažbe. Izdelane blazinice, v katere vtkejo veliko dobrih in lepih misli, potem izročijo policistom, ti pa jih podarijo otrokom, ki se znajdejo v različnih stiskah.

Na šoli pa naša policista PP Novo mesto Aleš Piberčnik in Ladislav Marentič izvajata tudi projekt policije Policist Leon svetuje. S pogovorom, pregledovanjem fotografij, video posnetkov in igranimi prizori, v katerih tudi sami sodelujejo, so ob dosedanjih srečanjih govorili in spoznali že številne teme, kot je varna pot v šolo, moje - tvoje, preizkus poguma, govorili so o posledicah vandalizma in nepravilne uporabe pirotehnihke, o varnostnem pasu, delu policistov, kaj storiti če nam kak predmet ukradejo in kaj, če ga najdemo in podobno. Na konkretnem primeru so se naučili tudi to, kako lahko uspešno rešijo spor in zaključili, da so "največji frajerji takrat, ko se izognejo težavam".

Policista sta navdušena nad odzivom otrok in se že veselita naslednjega obiska, saj pravita, da je s takimi vedoželjnimi "zakajčki" vedno lepo sodelovati.

‹ nazaj

Galerija (8)

policisti_na_obisku - 01
policisti_na_obisku - 02
policisti_na_obisku - 03
policisti_na_obisku - 04
policisti_na_obisku - 05
policisti_na_obisku - 06
policisti_na_obisku - 07
policisti_na_obisku - 08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava