gospodarstvo

FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami

18.4.2017 | 15:55 | Tekst in foto: M. M.

Otvoritveni trak sta lastnika hotela Center Aljoša Milič in Gorazd Gabrijel prerezala v družbi novomeškega župana Gregorja Macedonija. (Foto: M. M.)

Otvoritveni trak sta lastnika hotela Center Aljoša Milič in Gorazd Gabrijel prerezala v družbi novomeškega župana Gregorja Macedonija. (Foto: M. M.)

V načrtih lastnikov so tudi družabni dogodki pod zvezdami, saj so uredili še 90 kv. metrov veliko teraso.

V načrtih lastnikov so tudi družabni dogodki pod zvezdami, saj so uredili še 90 kv. metrov veliko teraso.

Najcenejša nočitev v hotelu znaša 35 evrov na osebo.

Najcenejša nočitev v hotelu znaša 35 evrov na osebo.

Novo mesto - V središču mesta je danes vrata odprl Hotel Center. V Dolenjskem listu smo že novembra lani poročali, da sta se nova lastnika nekdanjega hotela Krona, to sta podjetnika Aljoša Milič iz Sežane in Gorazd Gabrijel iz Novega mesta, lotila prenove okoli osem let zapuščenega hotela. Kupila sta ga preko javne dražbe od podjetja KSV – Kovinsko strojno vzdrževanje Krško, d.o.o., že tedaj in tudi ob današnji otvoritvi pa zneskov tako nakupa kot prenove nista želela razkriti.

»Videla sva dobro poslovno priložnost in k sodelovanju privabila dobre ljudi, ki so objekt temeljito prenovili v rekordnih šestih mesecih,« je danes tik pred rezanjem otvoritvenega traku dejal Milič. Direktor Hotela Center je poslovni partner Gabrijel: »Ko sva precej na hitro kupila hotel, sva ga mislila le delno prenoviti in odpreti že avgusta lani. A potem smo se lotili dela in na koncu obnovili skoraj vse, od instalacij do sanitarij in notranje opreme, dejansko smo pustili le 75 vrat. Pa nas je obiskal Aljoša in rekel, da če je že vse novo, potem tudi vrata ne bodo stara.«

Hotel ima sedaj 28 sob in lahko sprejme 61 oseb, pod svojo streho pa ne želijo gostiti zgolj turistov in športnikov (nekaj postelj meri tudi 220 cm), ampak tudi meščane, za katere so uredili kavarno odprtega tipa. Na vrhu objekta je še 90 kvadratnih metrov velika lesena terasa med in nad strehami, hotel pa se lahko pohvali tudi s kongresno dvorano, v načrtih imajo še odprtje savn in manjšega fitnesa v kleti objekta, sčasoma želijo organizirati dogodke odprtega tipa in prispevati k oživitvi mestnega jedra.

Gabrijel se je ob današnji otvoritvi, kamor popoldne vabijo vse, še pošalil, da bo to družinski hotel, četudi niso v sorodstvu, saj bodo vsi delali vse: »Če bo treba, bom tudi sam nosil prtljago, seveda!«

‹ nazaj

Galerija (21)

Namesto zapuščene Krone novi hotel Center.
Kavarna bo odprta za vse, ne le goste hotela.
Lastnika sta povsem prenovila objekt in zamenjala opremo.
Hotel nudi 28 sob ...
... in sprejme 61 gostov.
Poleg nočitev bodo nudili tudi zajtrk.
Za večje skupine bo za hrano poskrbel bistro Marof.
Aljoša Milič in Gorazd Gabrijel sta k sodelovanju povabila tudi Marjanco Antič
V zgornjem nadstropju so sobe urejene kot v hostlih ...
... torej s skupno kuhinjo in sanitarijami.
Na vrhu so odprli še veliko teraso ...
... s precej nenavadnim razgledom (med drugim na zapuščeni hotel Kandija).
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
Podžupan in župan MO Novo mesto, Boštjan Grobler in Gregor Macedoni
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
Na otvoritvi so nastopili Kresovci
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami
FOTO: S hotelom tudi kavarna nad strehami

Komentarji (21)

18.4.2017 7 (7) (0)OceniSmetana 
Sta se še lopov makaron in pod-lopov grobar prišla poslikat
18.4.2017 2 (2) (0)OceniČestitke 
Čestitke!
18.4.2017 1 (2) (1)Ocenipripomba 
Veliko lesa na prostem, pod milim nebom kar je sicer lepo, vendar zahteva veliko več vzdrževanja in povečuje stroške. Pa še napolniti bo treba hotel z gosti. Prav zanimivo bo videt kako jim bo v današnjem času to uspelo.
18.4.2017 2 (2) (0)OceniLepo 
Čestitke! Čim prej ustvariti profil in ponudbo na booking˙com, da bo možna enostavna rezervacija od koderkoli.
19.4.2017 3 (7) (4)OceniPlastic chirurgy 
A je to ta Gorazd, ki je včasih prodajal Bazzara kavo, z ženo pa sta imela lokal Vodnjak in Vido? Novinar je napisal narobe. Lastnik hotela je g. Mitič, upravlja pa se preko podjetja Hotel Center Novo mesto, katerega ustanovitelja sta g. Mitič in Gabrijel Matic, sin od gospoda Gorazda. Gorazd vodi v Tušu tudi lokal, katerega vodi podjetje Netic, lastnik Matjaž Gabrijel. Gorazdova žena Biljana pa je vodila Klub Vida preko podjetij Maneli in Manega. Oboje je zaprla. Zanimivo je vprašanje za davčno upravo in sodstvo, zakaj uspešna družina Gabrijel zapira in odpira podjetja? Nekoč je bil tudi Polidej Trade, ki pa je šel v stečaj. Gabrijelovi radi živijo na visoki nogi, zagotovo pa gostom ne bodo nosili kovčkov. Saj se šalijo? Morda pa končno presenetijo. Ena gospa je rekla, da se naj bi tam na terasi skrivali sodniki, ki bi radi v miru pili kafe.
21.4.2017 1 (3) (2)Oceninovomeščanka 100% 
Običajno ne berem takih negativnih komentarjev. Če bi fovšija in zavist goreli - marsikoga več ne bi bilo. Namesto veselja, da imamo nekaj novega, druigačnega sami nagativizmi. Običajno ljudje, ki niso zadovoljni s svojim življenjem, nimajo pa "jajc", da kaj naredijo in spremenijo. Skrivajo pa se za forumi, FB in še kje. Žalostno.... V razmislek tem komentatorjem. lp Novomeščanka
21.4.2017 1 (2) (1)Oceniproktolog 
O čem pa ti pridigaš novomeščanka ? Menda ne misliš, da morajo vsi pisati točno tako kakor si ti na tisti dan želiš brati. Še ena narcisoidna meščanka kritizira "negativne" komentarje s dobro mero dodatne negativnosti.
21.4.2017 1 (2) (1)Ocenideset 
novomeščanka, danes je pojmovanje demokracije in javnega izražanja različno.. Pluralno in nikakor enopartijsko, ne?:) Če ti vidiš zadeve belo, jih je dovoljeno meni videti črno. In? Ali to pomeni da bi morali VSI videti belo če je tebi tako ljubše...? Proktolog imam popolnoma prav, pa tudi plastični kirurg verjetno gre za eno osebo, kar tudi ni sporno. Je pa pravilno da vsak izrazi svoja stališča in zapažanja ene zgodbe. Na tak ali drugačen način.
21.4.2017OceniProktolog 
Proktologija in plastificiranje sta različni zdravstveni vedi;)
21.4.2017Ocenideset 
Proktolog vem. Eden se ukvarja s fekalijami, drugi pa z lepotnimi popravki:) Oba sta primerna strokovnjaka za lokalno podnebje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava