atletika

Jutri mednarodni atletski miting v Novem mestu

28.8.2016 | 17:00 | I. V.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

27. mednarodni miting in 2. tekaški izziv so predstavili trenerka v AK Krka Mateja Drobnič, predsednik kluba Mario Mohorović in vodja tehničnega dela mitinga Andrej Jeriček. (Foto: I. Vidmar)

27. mednarodni miting in 2. tekaški izziv so predstavili trenerka v AK Krka Mateja Drobnič, predsednik kluba Mario Mohorović in vodja tehničnega dela mitinga Andrej Jeriček. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novomeški atletski klub Krka bo jutri, v ponedeljek, 29. avgusta, ob 16. uri pripravil že 27. mednarodni atletski miting in drugi tekaški izziv. Na mitingu bo nastopilo več kot 150 atletov iz desetih držav - Italije, Norveške, Latvije, Srbije, Hrvaške, Slovaške, Avstrije, Češke, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Od najboljših slovenskih tekmovalcev bodo manjkali le trije olimpijci, ki ta čas nastopajo na pomembnih mitingih v tujini - skakalca ob palici Robert Renner in Tina Šutej ter štiristometraš Luka Janežič. Se bosta pa v teku na 200 m pomerili obe slovenski šprinterki, ki sta nastopili v Riu, Sabina Veit in Maja Mihalinec.

Tako kot lani bo imel miting tudi letos memorialni značaj. Metalci kopja, med katerimi bo tudi slovenski rekorder Matija Kranjc, se bodo pomerili za memorial Marijana Špilarja, kjer se bo za zmago spopadel tudi Čeh Jaroslav Jilek, ki je svoje orodje letos maja že vrgel prek 83 m.

Zelo zanimivo naj bi bilo tudi v skoku ob palici, kjer bodo od tujcev nastopili Latvijec Arents, ki je že preskočil 570 cm, Norvežan Dolve (566), Čeh Posekany (555 in Hrvat Petričević (542). V metu diska bo prvi favorit za zmago Hrvat Roland Varga, finalist zadnjega svetovnega prvenstva, ki se mu bo skušal čim bolj približati domačin Tadej Hribar, medtem ko se bo v suvanju krogle pomerila cela plejada metalcev, ki so že presegli mejo 20 m - Kemal Mešić, Hamza Alićin Mesut Pezer iz Bosne in Hercegovine ter Hrvat Mulabegović.

Poleg teka na 200 m z obema slovenskima olimpijkama bo med dekleti zanimivo tudi v teku na 400 m, kjer si zmago obeta Srbkinja Tamara Salaški, ki ji je letos že uspelo spustiti se pod mejo 52 sekund.

Poleg kar štiridesetih tujcev in najboljših slovenskih atletov s bodo namitingu predstavili tudi vsi najboljši domači atleti s šprinterji Brulcem, Kokalovićem in Morettijem na čelu.

Nagradni sklad mitinga znaša 3600 evrov, ki ga bodo razdelili med najboljših pet v tekaških in tehničnih disciplinah med moškimi in ženskimi, nagrada pa pripada tudi zmagovalcu memorialne discipline.

V okviru akcije Atletske zveze Slovenije Začni mlad, tekmuj pošteno, ki jo podpira tudi UNESCO, se bodo na atletskem poligonu predstavili udeleženci otroške atletske šole, v okviru mitinga mladih bodo pionirji tekli na 60 in 600 m, v tekaškem izzivu pa se bodo pomerile ekipe atletov iz atletsko najbolj razvitih slovenskih območij - Velenja, Ljubljane, Novega mesta, Maribor in Celja. Pomerili se bodo v sedmih posamičnih disciplinah in mešanih štafetah na 4 X 100 in 4 X 400 m.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava