FOTO: 16. atletski miting Jernejevo 2016 in memorial Poldeta Bučarja

27.8.2016 | 15:00

FOTO: 16. atletski miting Jernejevo 2016 in memorial Poldeta Bučarja

Šentjernej - Atletski klub (AK) Šentjernej je v okviru prireditev ob občinskem prazniku pripravil atletski miting za vse kategorije. Tokrat je miting potekal v lepem sončnem vremenu, udeležilo pa se ga je okoli 230 atletov iz Slovenije in Hrvaške, pa tudi znani Anglež, ki živi v Beli krajini. Doseženi so bili dobri rezultati, saj so atleti v štirih disciplinah dosegli ali izenačili rekord stadiona.

Najboljši po disciplinah so dobili posebne medalje z motivom Jernejevega, ki so jih izdelali domači mojstri, po kategorijah pa tudi pokale. Pokale so med drugimi podeljevali Igor Primc, Darko Cujnik, Jožko Vrtačič, Mitja Krevs, Jure Rovan in šentjernejski župan Radko Luzar.

V pionirski kategoriji sta najboljši rezultat dosegla Hrvatica Natalija Švenda, ki je pretekla 300m v času 43,00s, in hitri Gašper Plevčak iz AK Kladivar, ki je za 60m potreboval 7,31s in s tem postavil rekord stadiona. V mladinski kategoriji sta bila najboljša v teku na 100m Tinkara Zalokar 12,29s (AK Krka) in odlični sedemnajstletni Hrvat Filip Mršič, ki je kljub kratkemu zaletu izenačil rekord stadiona 200 cm. V članski konkurenci sta najboljši rezultat na 100 m dosegla Novomeščanka Tjaša Potočar ter Andraž Tičar iz Brežic. Slovenska reprezentantka v skoku v višino Lara Omerzu je postavila rekord stadiona v suvanju krogle 11,01m (4kg), četrti rekord pa je postavila Urška Vidrih, ki je pretekla 600m v času 1:37,24.

Tudi ostali domači atleti so dosegli nekaj dobrih izidov in uvrstitev. Pionir Andraž Durjava je preskočil 171cm, njegov brat Aljaž je vrgel vortex 73,38m, David Jakše je pretekel 600m v času 1:29,34 in postavil šolski rekord. Amadeja Mencin je zmagala v metu vortexa, Sara Grubič je slavila na 60m s časom 8,22s, še ne dvanajstletna Pia Lahne je vrgla vortex 37,20m, dve leti mlajši Lovro Kralj 26,07m, sedemletna Gaja Povše pa je zmagala v metu vortexa in na 60m.

V memorialni disciplini 1500m v spomin na atleta ŠD Šentjernej in AK Novo mesto je po ogorčenem finišu zmagal Novomeščan Jakob Gimpelj s časom 4:35,75 ter premagal Aljaža Renka iz Radeč in klubskega tekača Andraža Seničarja.

Po uradnem tekmovanju pa je sledil še tek rekreativcev. V ženski konkurenci je na 1500m znana tekačica Jožica Rogelj pred sabo pustila le veliko mlajšo Anito Petrič iz šentjernejske občine. Moški so nastopili na dvakrat daljši razdalji. Stanislav Kralj ni dovolil presenečenja in je s časom 10:24,42 ponovno postal kralj veteranov. V deset let mlajši kategoriji je zmagal Jure Rizmal iz Krškega, skoraj šestdesetletni Alojz Zalar je bil najboljši v kategoriji nad 55 let, Anton Derganc pa je bil zmagovalec v najstarejši kategoriji.

Domači napovedovalec, nekdanji atlet, sedaj pa voznik na konjskih dirkah, Marko Gorenc, pa je poskrbel, da atletom in tekmovalcem ni bilo dolgčas. Organizator je od znanega sponzorja dobil 100 kg lubenic, s katerimi so se sladkali tekmovalci in skakalci, je zapisal Anton Bučar.

J. S., foto: Tanja Jakše Gazvoda

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava