FOTO: Najuspešnejši učenci in šole novomeške občine

17.6.2016 | 13:40

Najboljši učence novomeških šol z županom Gregorjem Macedonijem. (Foto: M. Ž.)

Najboljši učence novomeških šol z županom Gregorjem Macedonijem. (Foto: M. Ž.)

Najuspešnejša šola v športu je osnovna šola Grm.

Najuspešnejša šola v športu je osnovna šola Grm.

Prvo mesto v tekmovanjih iz znanja pa je pripadlo OŠ Center.

Prvo mesto v tekmovanjih iz znanja pa je pripadlo OŠ Center.

Novo mesto - Na dopoldanskem sprejemu je novomeški župan Gregor Macedoni podelil priznanja najuspešnejšim osnovnim šolam novomeške občine na področju tekmovanj iz znanja in športa v šolskem letu 2015/2016 ter najboljšim učencem in športnikom iz posameznik šol. Najuspešnejša šola na športnem področju je osnovna šola Grm, na drugem mestu je Drska in tretjem Center, prvo mesto v tekmovanjih iz znanja pa je osvojila osnovna šola Center pred Šmihelom in Bršljinom.

»Lepo se je zbrati, da počastimo uspeh. Seveda uspeh ni samo kolektiven uspeh, za uspehom so posamezniki, ste posamezniki, učenci in učenke. Prav je, da povemo, da uspehi niso samoumevni, da za uspeh ni dovolj samo talent, ampak tudi veliko vztrajnosti, trdega dela in to prinese tudi končni rezultat,« je med drugim v svojem nagovoru zbranim v Kulturnem centru Janeza Trdine poudaril župan in dodal, da uspeh ni samo uspeh posameznika, je uspeh tudi širše skupnosti. »V mestni občini smo ponosni na vaše uspehe in prav je, da se zavedate, da s tem, kar delate in predstavljate občino tudi v drugih okoljih, gradite tudi današnjo zgodbo Novega mesta!,« je dejal in se za vso podporo učencem zahvalil tudi njihovim mentorjem in ravnateljem.

In kateri učenci in učenke so si letos zasluženo prislužili laskave nazive? OŠ Bršljin: najboljša učenka je Alenka Červ, najboljša športnica Mala Malenšek in najboljši športnik pa Tarik Avdibašić; OŠ Brusnice: najboljši učenec in tudi najboljši športnik šole je Jure Kobe in najboljša športnica Patricija Fabjan; OŠ Center: postopek za izbor najboljše učenke oz. učenca še ni zaključen, najboljša športnica je Ana Blažić in najboljši športnik Urh Emeršič; OŠ Dragotin Kette: najboljši učenec šole je Gašper Ljubi; OŠ Drska: najboljša učenka šole je Ajda Žura, najboljša športnica je Tina Bošković in najboljši športnik Aljaž Turk; OŠ Grm: najboljša učenka šole je Sinja Mežnar, najboljša športnica Maja Košmrlj in najboljši športnik Rok Muhič; OŠ Otočec: najboljša učenka šole je Lucija Tomc, najboljša športnica Kim Kastelic in najboljši športnik Nace Žnidaršič; OŠ Stopiče: najboljši učenec šole je Maks Andrin, najboljša športnica Ajda Turk in najboljši športnik šole Rok Kovačič; OŠ Šmihel: najboljša učenka šole je Marija Judež, najboljša športnica je Maša Kočevar in najboljši športnik je Vid Rajh; Glasbena šola Marjana Kozine: najboljši učenci so Aja Koncilija, Brina Kren in Tevž Kupljenik.

Slovesni dogodek so z nastopi obogatili učenci Glasbene šole Marjana Kozine.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (1)

21.6.2016OceniCestitam 
Cestitke otroci! Samo tako naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava