posavje

Brežiški šolarji na Svetovni pokal znanja na Tajskem

8.6.2016 | 18:30 | M. L.

Z leve: Uroš Škof, Maruša Gabrič, Tim Medved, Mateja Raušl, Luka Pesjak, Živa Bezjak, Barbara Štorman, Sara Rožman Atelšek, Ivan Molan, Gašper Gregorevčič, Alen Jular, Petra Vaš in Marija Lubšina Novak. (Foto: M. L.)

Z leve: Uroš Škof, Maruša Gabrič, Tim Medved, Mateja Raušl, Luka Pesjak, Živa Bezjak, Barbara Štorman, Sara Rožman Atelšek, Ivan Molan, Gašper Gregorevčič, Alen Jular, Petra Vaš in Marija Lubšina Novak. (Foto: M. L.)

Brežice - Učenci Osnovne šole Brežice in dijaki Gimnazije Brežice se bodo udeležili mednarodnega tekmovanja Svetovni pokal znanja (the World's Scholar's Cup) v Bangkoku na Tajskem od 21. junija do 1. julija.

Na tekmovanje so se uvrstili po uspešnem nastopu na državnem tekmovanju na osnovni šoli Danile Kumar v Ljubljani. Tekmujejo na šestih področjih izbrane teme – letošnja se imenuje Nepopoln svet (An Imperfect World).

Iz Brežic potujejo na Tajsko tri ekipe, od tega dve iz gimnazije in ena iz osnovne šole. Gimnazijsko zastopstvo sestavljajo Luka Pesjak, Barbara Štorman, Živa Bezjak, Maruša Gabrič, Tim Medved in Sara Rožman Atelšek. V ekipi osnovne šole so Nika Cvetanovski, Gašper Gregorevčič in Alen Jular.

O dosežkih na državnem tekmovanju ter o skorajšnjem nastopu v Bangkoku so govorili tudi na tiskovni konferenci v osnovni šoli Brežice 6. junija, na kateri so sodelovali ravnatelj gimnazije Uroš Škof, ravnateljica osnovne šole Marija Lubšina Novak, mentorica gimnazijcev Mateja Raušl, mentorica osnovnošolcev Petra Vašin župan Ivan Molan. Nekateri učenci so govorili o nastopu na marčevskem tekmovanju ter o pripravah za tekmovanje na Tajskem.

Zvočni zapisi

O zahtevnem tekmovanju na Tajskem brežiška gimnazijka Sara Rožman Atelšek

O pripravah na tekmovanje mentorica gimazijskih ekip Mateja Raušl

O pripravah osnovnošolcev na tekmovanje mentorica Petra Vaš

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_9886
IMG_9887
IMG_9888
IMG_9889
IMG_9890
IMG_9891
IMG_9894
IMG_9902

Komentarji (1)

8.6.2016Oceniobčan 
Ma kaj je lepo videti sposobna župana Brežic in KK ter njuno razumevanje in podporo svojim občanom - nasploh mladini, Za razliko od NM kjer so uspeh vodeče garniture le zdrahe in delitve ljudi na naše in vaše največja olimpijska disciplina. Pardon in molitve sv. križa. Čestitke obema občinama, Krškemu in Brežicam. Nm pa.......no coment. Katastrofa.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava