FOTO: Praznik občine Krško

8.6.2016 | 12:05

FOTO: Praznik občine Krško
FOTO: Praznik občine Krško
FOTO: Praznik občine Krško
FOTO: Praznik občine Krško
FOTO: Praznik občine Krško
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Krško - Na sinočnji slavnostni akademiji ob prazniku občine Krško, ki ga obeležujejo v spomin na prve krške žrtve in vrnitev izgnancev, so podelili dva velika znaka Občine Krško. Prejela sta ju Jernej Žarn, za 45 let uspešne podjetniške poti, ter družba Gen-I, za uspešno rast, ki se odraža tudi v podpori lokalnim organizacijam in društvom.

Poleg velikih znakov je župan občine Krško Miran Stanko podelil še dva znaka Občine Krško, ki sta ju prejela Janja Starc, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, za prispevek k razvoju malega gospodarstva v občini, in družba Numip, za uspešen gospodarski razvoj v jedrski energetiki in procesni industriji ter podporo pri delovanju organizacij in društev.

Priznanja Občine Krško so letos prejeli Ribiška družina Brestanica – Krško ob 70-letnici delovanja in skrbi za naravno okolje, Lovska družina Brestanica ob 70-letnici delovanja in skrbi za naravno okolje ter družba Grieshaber logistika, d.o.o., za uspešen model tuje investicije v občini in družbeno odgovorno delovanje.

Novost so bila letos jubilejna priznanja, ki so jih prejeli Čebelarsko društvo Raka (ob 110-letnici); Prostovoljno gasilsko društvo Veliki Kamen (ob 90-letnici); Prostovoljno gasilsko društvo Senuše (ob 60-letnici); Lovska družina Podbočje (ob 60-letnici); Gasilska zveza Krško (ob 60-letnici); Valvasorjeva knjižnica Krško (ob 50-letnici); Center za socialno delo Krško (ob 30-letnici); Lions klub Krško (ob 20-letnici); Turistično hortikulturno društvo Zdole (ob 20- letnici); Posavsko društvo seniorjev menedžerjev in strokovnjakov (ob 20-letnici) in Društvo likovnikov Krško Oko (ob 20-letnici).

Župan je podelil tudi plaketo Občine Krško, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Krško ter organizacijama ADRA Krško in Karitas Krško kot posebno priznanje za prizadevno delo in nesebično pomoč pri obvladovanju migrantske krize na območju Posavja.

Praznično slovesnost so sicer posvetili 40-letnici prijateljstva z občino Bajina Bašta iz Srbije, o katerem so si zbrani v veliki dvorani krškega kulturnega doma ogledali prisrčen film v režiji Jovana Jelisavčića (Karantin film), slavnostni govornik prireditve pa je bil Radomir Filipović, predsednik skupščine občine Bajina Bašta.

Prireditvi v Kulturnem domu Krško, ki jo je vodil Boštjan Romih, za glasbo in pesem pa so poskrbeli člani Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško pod vodstvom Petra Gabriča, Rajhenburški oktet, pevski zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško s Tonijem Sotoškom in pevka iz pobratene Bajine Bašte Anđela Stefanović, je sledilo tradicionalno druženje občank in občanov na Trgu Matije Gubca.

B. B.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava