FOTO: Rekorden Novomeški tek znova združil staro in mlado

17.4.2016 | 21:20

Zmagovalca 8-kilometrske preizkušnje Breda Škedelj in Matjaž Pregrat iz domačega AK Krka. (Foto: M. Ž.)

Zmagovalca 8-kilometrske preizkušnje Breda Škedelj in Matjaž Pregrat iz domačega AK Krka. (Foto: M. Ž.)

FOTO: Rekorden Novomeški tek znova združil staro in mlado
FOTO: Rekorden Novomeški tek znova združil staro in mlado

Novo mesto - Člana Atletskega kluba Krka Breda Škedelj in Matjaž Pregrat sta zmagovalca 17. Novomeškega teka. Osrednjega 8 kilometrov dolgega teka in več krajših tekov se je v lepem, a vetrovnem vremenu skupno udeležilo 772 tekačev, kar je največ doslej.

Prireditev, ki so skupaj organizirali novomeški Atletski klub Krka, občina in Agencija za šport, se je tradicionalno začela s teki delavskih športnih iger, kjer so po kategorijah zmagali Jožica Rogelj (Društvo upokojencev), Marjeta Stržinar (Revoz), Nika Brodnik (Krka) in Mersiha Kazić (Krka) ter pri moških Beša Čamil (Društvo upokojencev), Dušan Krašovec (Krka), Janez Uhan (Revoz) in Matjaž Berus (Krka).

Na osemkilometrski preizkušnji se je za Pregratom uvrstil Miha Povšič (AK Sevnica) in Rok Pugelj (AK Krka), za Škedljevo pa Marjeta Stržinar (Revoz) in Katarina Goršin.

Pripravili so tudi netekmovalni tek za predšolske otroke, šolarji pa so tekli na 500, 1000 in 1500 metrov. Med mlajšimi deklicami je slavila Taja Tratar (AK Krka), deklicami Tinka Grobler (AK Krka), mlajšimi pionirkami Veronika Sadek (AK Krka), starejšimi pionirkami Ana Gimpelj (Novo mesto) in mlajšimi mladinkami Klara Lukan (OŠ Bršljin). Med mlajšimi dečki je zmagal Tjaš Bartolj Djaip (AK Vežba), dečki Toni Bajc (AK Sevnica), mlajšimi pionirju Dejan Vovko (OŠ Šentjernej), starejšimi pionirji Mitja Kurnik (AK Sevnica) in mlajšimi mladinci Jakob Gimpelj (AK Krka).

In še rezultati štafetnega teka: v kategoriji najmlajših deklic je bila prva štafeta OŠ Drska 1, najmlajših dečkov OŠ Drska, mlajših deklic OŠ Grm 1 in mlajših dečkov OŠ Center 1.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na spletni strani Atletskega kluba Krka (www.atletskiklub-nm.si) in nm-tek.si.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (1)

18.4.2016Oceniupokojenka 
Čestitam vsem, še zlasti Jožici Rogelj in Beči Čamilu iz društva upokojencev. Tudi na starih svet stoji!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava