Pri Damlju naravna plezalna stena

4.10.2015 | 11:00

Pri Damlju naravna plezalna stena
Pri Damlju naravna plezalna stena
Pri Damlju naravna plezalna stena

Damelj - Nedaleč od kopališča v Damlju, na skrajnem jugu Slovenije, so včeraj uradno predali namenu naravno plezalno steno, visoko 18 metrov. Na njej so uredili sedem plezalnih smeri. Simbolično so jo odprli predsednik športno-plezalnega odseka Planinskega društva Črnomelj Andrej Horvat, načelnik komisije za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije Aleš Pirc ter mladi plezalki Katarina Horvat in Maja Kavčič.

Kot je povedal Horvat, so tri leta čistili precej zaraščeno kamnito steno. Urejeno plezališče pa je rezultat dobrega sodelovanja med Planinskim društvom Črnomelj, Turističnim društvom Damelj in lastnikom zemljišča Borisom Fortunom.

Peter Dichlberger, predsednik Planinskega društva Črnomelj, ki letos praznuje 90-letnico obstoja, pa je poudaril, da je plezalna stena pomembna dodatna turistična ponudba, saj je tik ob Kolpi in nedaleč od priljubljenega kopališča.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (3)

5.10.2015Oceniudeleženec 
Člani plezalnega odseka Planinskega društva Črnomelj so se res potrudili. z veliko prostovolnjega dela so opremili zanimivo plezalno steno, tik nad Kolpo. Bili so dobri gostitelji in opazilo se je ,da so dobri prijatelji s plezalci na oni strani Gorjancev. Kar tako naprej.
6.10.2015OceniNejc 
Otvoritve sem se udeležil in ni drugega kot samo hvala. Belokranjci so že tako dobri gostitelji, vendar na sami otovoritvi so se še posebej izkazali. Postregli so z domačo belokranjsko pogačo, belim vinom, roštilj, štrudel,..... Prav tako je bilo očitno, da uživajo podporo lokalnih skupnosti, tako občine Črnomelj kakor tudi vaščanov Damlja. V poletnih mesecih bo to plezališče pravi raj. V Kolpo po osvežitev in nato švicat v steno. Bravo Belokranjci!!!
6.10.2015OceniMajda 
Sama hvala. Samo še hvalo vike lozar čakam.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava