FOTO: Razglasili kralja in imenovali ambasadorja

30.5.2015 | 11:00

Foto: M. L.

Foto: M. L.

FOTO: Razglasili kralja in imenovali ambasadorja
FOTO: Razglasili kralja in imenovali ambasadorja
FOTO: Razglasili kralja in imenovali ambasadorja
FOTO: Razglasili kralja in imenovali ambasadorja

Kostanjevica na Krki - Včeraj pozno ponoči so v okviru 43. tedna cvička v Kostanjevici na Krki, ki ga organizirata Zveza društev vinogradnikov Dolenjske in Društvo vinogradnikov Kostanjevica na Krki, razglasili kralja cvička 2015. Kralj cvička je Franc Kobe z Jugorja, član Društva vinogradnikov Janez Trdina, ki mu je krono predal lanski kralj cvička Janez Colnar, član Društva vinogradnikov Trška gora–Novo mesto. Krono mu je izročil kostanjeviški župan in predsednik organizacijskega odbora Ladko Petretič. Veliki dogodek je napovedala voditeljica sporeda Lea-Marija Colarič-Jakše, kralju pa sta med prvimi čestitala predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Matjaž Jakše in ambasador cvička Ivo Kuljaj.

Kralj se je zahvalil za krono in čestitke in pri tem dejal, da je naslova zelo vesel.

Na odru v starem mestnem središču so podelili tudi naslov ambasador cvička. Ta zveneči naziv je prejel Janez Živič, direktor Kmečke zadruge Krško, ki mu je ambasadorske insignije izročil krški župan Miran Stanko, ki je poudaril, da je Živič veliko prispeval k utrditvi blagovne znamke cviček.

Srajco, enega od simbolov ambasadorskega položaja, je Živiču izročil Ivan Vizlar, podpredsednik Društva vinogradnikov Raka.

Janez Živič se je zahvalil za izkazano mu čast in pri tem izrekel zahvalo sodelavcem, vinogradnikom in svoji družini.

Prireditev so že popoldne začeli s povorko vinogradniških društev, v kateri so člani predstavili veliko vinogradniške opreme in opravila v vinogradu.

Številni obiskovalci, med katerimi je bilo največ članov 32 društev dolenjske vinogradniške zveze, so napolnili trg na otoku. Dobro obiskana je bila tudi mestna tržnica, ki je bila odprta v noč. Organizatorji so poskrbeli tudi za živo glasbo.

M. L.

Galerija

Komentarji (4)

30.5.2015Ocenišmarnica 
culjaj ambasador - od kje pa mu ta izobrazba, čist navaden podgurc, ki se rine povsod, še dobr da mu kdaj kaj preprečijo, zdaj bo pa ambasador - lepo Vas prosim!!!
31.5.2015OceniPodgurka 
V svetem pismu je zapisano: Zadnji bodo prvi, prvi bodo zadnji!
31.5.2015Ocenicvičkarca 
Kulaj je ambasador cvička, saj ga samo piti zna, vse ostalo je za njega neznanje. Sončna očala sredi večer zataknjena za ovratnik, je to kultura nekoga ki naj bi predstavljal cviček. Saj se še obnašat ne zna. Halo ljudje, kje kultura.
1.6.2015Ocenifrakl 
Vsi trije komentatorji ste grdobci zlih namenov. V poduk v votlinah živečim GRDOBCEM, vas bom nekoliko podučil v smeri splošnega znanja o CVIČKU in njegovih . Kuljaj je pisec večih strokovnih člankov, nekaj samostojnih knjig o CVIČKU, po svojih močeh se je trudil za priznanje Cvićka kot avtohtonega vina v Sloveniji in Evropi, uporabnega tudi v zdravstveni preventivi, zelo dobro ureja prebavo v človeškem telesu ( tudi grdobcem) in še kaj ! Sedaj, ko ne bo več direktor zavoda za turizem, se bo vetrjetno več posvečal cvičku, pripravljal predavanja o tem posebnežu, skušal razumeti vse tiste, ki nimajo možnosti razumeti drugačnih od sebe in še kje bo priskočil na pomoč ,kot čist navaden podgurc. Cvičkarca, res je imel zataknjena očala za srajco, imam pa občutek, da nisi bila opažena v njegovih očeh in to je hudo. Res je Hudo !!!! Kaj bi bilo, če bi še ti stala zraven njega. Ja, pa kje je kultura?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava