Ob 2. obletnici Rastoče knjige izdali knjigo in nagradili uspeh

23.5.2015 | 08:00

Dr. Boštjan Žekš v družbi ravnateljice Nevenke Kulovec in pomočnika ravnatelja Romana Judeža.

Dr. Boštjan Žekš v družbi ravnateljice Nevenke Kulovec in pomočnika ravnatelja Romana Judeža.

Novo mesto - Rastemo s svojim delom, znanjem in sposobnostmi. S srčnostjo, človekoljubnostjo, poštenostjo in odprtostjo oblikujemo sedanjost in vstopamo v prihodnost. Tako se glasi moto OŠ Drska, ki so si ga izbrali ob pristopu k projektu Rastoča knjiga in ga zapisali tudi v knjigo Abeceda odličnosti, mojstrstva in etike, ki jo je šola izdala te dni, ob drugi obletnici projekta v njihovem hramu učenosti.

Otroški pevski zbor Črički.

Otroški pevski zbor Črički.

Delo so predstavili včeraj na prireditvi z naslovom Nagradimo uspeh, ko so poleg Rastoče knjige posebno pozornost namenili svojim učencem. Najboljšim učencem na različnih področjih, ki so dosegali odlične rezultate in šolo zgledno zastopali na raznih tekmovanjih, so namreč podelili priznanja in knjižne nagrade. Prejelo jih je kar 89 učencev od 5. do 9. razreda, posebne pozornosti pa so bili deležni trije: Klara Hrovat in Urška Hrovat in Gašper Kavšek.

Ob 2. obletnici Rastoče knjige izdali knjigo in nagradili uspeh

Kot je povedala ravnateljica Nevenka Kulovec, učence in delavce šole ter tudi ostale iz okolja v Rastoča knjiga, katere »oče« je dr. Janez Gabrijelčič, povezuje v kulturi, znanju, spodbuja rast vsakega posameznika, goji prave vrednote,..., skratka vse spodbuja k odličnosti. Šola, ki je najmlajša v novomeški občini, si je namreč zadala cilj, da moderni stavbi vdihne dušo z bogato vsebino, odličnim znanjem in ustvarjalnosti. Generacije otrok to dokazuje in njihova rastoča knjiga je vedno odprta… Šola je zlasti uspešna na kulturnem področju in ravnateljica je z zadovoljstvom povedala, da je šola za pet let obnovila naziv Kulturna šola.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil akademik dr. Boštjan Žekš, ki je mladim položil na srce, da rast v odličnosti ne pomeni le lepih ocen, »saj vsak raste na svojem področju. Vsak naj zase razmisli, kako bo postal in odličen.« Mlade je spomnil, da je slovenski narod preživel, ker je trdo in pošteno delo ter bil odličen. Pohvalnih besed o OŠ Drska in njeni odprtosti v okolje je bil tudi novomeški župan Gregor Macedoni. Dogodka se je udeležil tudi Primož Heinz.

Kulturni program so oblikovali učenci šole - od pevcev do recitatorjev in glasbenikov – ki so tudi dokazali svojo odličnost.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava