posavje

Čebelarji v mestnem jedru zasadili avtohtone medovite rastline

13.5.2015 | 16:15 | M. M., foto: občina Krško

Čebelarji v mestnem jedru zasadili avtohtone medovite rastline
Čebelarji v mestnem jedru zasadili avtohtone medovite rastline

Krško - Člani čebelarskega društva Krško so v sodelovanju z Biotehniško fakulteto in Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani ter občino Krško v starem mestnem jedru Krškega, v bližini policijske postaje, danes zasadili avtohtone medovite rastline. Kot pravijo, je za trajnostno zagotavljanje čebelje paše ključna skrb za te vrste medovitih rastlin.

Kot so sporočili iz občine, so zasejali domačo travno mešanico, bogato z avtohtonimi vrstami medovitih rastlin, poleg tega pa še nekaj travniških medovitih zelišč. Pri ureditvi je sodeloval tudi dr. Janko Božič, domačin in član krškega čebelarskega društva, sicer pa predavatelj na področju vedenja živali in tudi čebelarstva na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete, in njegov kolega dr. Jože Bavcon, vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, ki ima bogate izkušnje pri urejanju javnih površin z avtohtonimi rastlinami.

V nadaljevanju bodo gredo opremili tudi z informacijsko tablo, na kateri bo pojasnjen namen in tudi predstavljene nekatere medovite rastline. Kot je ob tem poudarila podžupanja občine Krško Ana Somrak, je to prvi korak sodelovanja z Biotehniško fakulteto, ki se bo gotovo nadaljevalo.

Zvočni zapisi

Dr. Janko Božič o sajenju medovitih rastlin

Dr. Jože Bavcon o današnji akciji v Krškem

‹ nazaj

Galerija (5)

kk-001
kk-002
kk-003
kk-004
kk-005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava