Druženje z babicami in dedki na OŠ Center

4.5.2015 | 12:20

Druženje z babicami in dedki na OŠ Center
Druženje z babicami in dedki na OŠ Center

Novo mesto - V okviru projekta Zdrava šola na Osnovni šoli Center že nekaj let pripravljamo druženje naših otrok z babicami in dedki ter tako skrbimo za medgeneracijsko sodelovanje. Letošnje druženje, ki je potekalo v četrtek, 23. aprila, smo poimenovali Razgibajmo se.

Druženja se je udeležilo preko 80 učencev od 1. do 5. razreda in preko 100 njihovih babic in dedkov. Prav navdušujoče je bilo videti razigrano množico na šolskem igrišču, kjer smo se zbrali. Po pozdravnem nagovoru ravnateljice Marte Pavlin se je polovica udeležencev odpravila na pohod preko Marofa do arheoloških izkopavanj na Kapiteljski njivi. Ostali udeleženci so se razdelili po skupinah, kjer so igrali med dvema ognjema, košarko, odbojko, badminton in namizni tenis. K sodelovanju smo povabili tudi Suzano Luštek, ki je vodila vaje za hrbtenico in dobro počutje ter upokojence gibanja Šola zdravja, ki se srečujejo vsako jutro in s telovadbo začnejo dan. Tudi z nami so telovadili in navdušili nemalo babic in dedkov, da se jim bodo pridružili.

Za osvežitev in energijo smo pripravili čaj, vodo in jabolka, babice pa so nas razveselile s slastnim pecivom, ki so ga same spekle. Učitelji, otroci ter babice in dedki smo se poslovili veseli in zadovoljni ter z željo, da taka druženja še ponovimo.

Tim Zdrave šole OŠ Center, Novo mesto,
foto: Fotokrožek OŠ Center

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava