FOTO: Dan Zemlje dolenjskih osnovnošolcev

22.4.2015 | 13:35

FOTO: Dan Zemlje dolenjskih osnovnošolcev
FOTO: Dan Zemlje dolenjskih osnovnošolcev
FOTO: Dan Zemlje dolenjskih osnovnošolcev
FOTO: Dan Zemlje dolenjskih osnovnošolcev

Novo mesto - Vedno poudarjamo, da vsakdo lahko naredi nekaj za svoje okolje, le če se tega zaveda in to hoče. In kot kaže, se dolenjski osnovnošolci tega prav dobro zavedajo, saj je na današnji dan Zemlje na novomeškem Glavnem trgu kar vrvelo od življenja. Učenci, tokrat petnajstih osnovnih šol, so se pod pokroviteljstvom novomeške Komunale, podjetja Cerod in novomeške občine srečali že deseto leto zapored, da bi ob prijetnem eko druženju izmenjali tudi svoje izkušnje, pridružili pa so se jim tudi nekateri drugi klubi in društva, med njimi tudi Duh časa, ki zbira rabljeno računalniško opremo, katero prostovoljci ponovno usposobijo ter podarijo socialno ogroženim posameznikom, družinam in neprofitnim organizacijam. Zbirali so tudi zamaške za društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter šolske potrebščine, igrače in rabljena oblačila za Rdeči križ.

Šole so se predstavile na stojnicah, nekaj še s točkami na odru, potekale pa so tudi delavnice in športne igre. Tam so bili še nekateri lokalni pridelovalci hrane, nastopile so mažorete Mažoretnega kluba Takt Novo mesto in plesalci Plesnega studia Novo mesto, pa še marsikaj se je našlo, da je bilo dogajanje res polno. Piko na i dopoldanskemu druženju ob dnevu Zemlje je z energičnim nastopom dala priljubljena pevka Alya.

Več o samem projektu, ki sicer traja že od leta 2003, pa na spletni strani komunale.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (1)

22.4.2015Ocenišlamparija 
Saj vse lepo in prav, samo organizacija zapor ceste je pa šepala a ne? ne vem koliko avtomobilov se je pripeljalo iz tržnice na glvni trg in nato naletelo na zaprto cesto. nato pa nazaj vzratemsko celo klanec do tržnice .....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava