posavje

Občina bo družinam ponudila KISS pralne plenice

22.4.2015 | 11:15 | M. M.

Ena od KISS pralnih pleničk... (Foto: spletna stran projekta)

Ena od KISS pralnih pleničk... (Foto: spletna stran projekta)

Sevnica - V Krmelju so včeraj poleg podpisa pogodbe za energetsko sanacijo šole predstavili tudi KISS pralne plenice, ki jih izdelujejo v podjetnem centru pod okriljem Zavoda KNOF so.p. in Socialnega inkubatorja Posavja. Kot so sporočili iz sevniške občine, je namen projekta spodbuditi uporabo plenic iz bolj naravnih materialov, s tem pa zmanjšati onesnaževanje okolja, povečati uporabo blaga lokalnih proizvajalcev in zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih šivilj z lokalnega območja.

Občina Sevnica nakup pralnih plenic KISS vključuje kot novo možnost koriščenja enkratne denarne pomoči, ki se izdaja v obliki darilnega bona za starše ob rojstvu otroka. Sevniška občina sicer za novorojenčke prispeva okoli 240 evrov.

Produkt je predstavila Ksenija Lovrin, vodja podjetnega centra KISS pralne plenice. Kratica KISS pomeni »Kreativne in sodobne. Slovenske.« Kot so zapisali v predstavitvi projekta, je bilo v Sloveniji leta 2012 skoraj 22.000 novorojenčkov, ki so v naslednji dveh letih »pridelali« okoli 40.000 ton odpadnih plenic za enkratno uporabo. Zato je cilj omenjene skupine, da bi javnost ozavestili o pozitivnih vplivih uporabe pralnih plenic, ki so dobre tako za otroka kot za okolje. Podrobnosti, raziskave in mnenja strokovnjakov na to temo si sicer lahko preberete tudi na njihovi spletni strani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava