mladi dopisnik

Dan šole na OŠ Dragotin Kette

20.1.2015 | 12:40 | Nataša Oven

Dan šole na OŠ Dragotin Kette
Dan šole na OŠ Dragotin Kette

Novo mesto - Naša šola se imenuje po velikem pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju. Rodil se je 19. januarja 1876 na Premu na Notranjskem. Na dan njegovega rojstva praznujemo dan šole, letošnjo jesen pa bo naša šola praznovala že 60 let svojega obstoja.

V okviru dneva šole smo zato 19. januarja pripravili kulturni program in kviz. V projekciji je učiteljica Nataša Oven predstavila nekaj najpomembnejših podatkov o Dragotinu Ketteju, njegovem življenju, šolanju, delih, o njegovem pomenu za slovensko književnost. V jedilnici smo pripravili tudi manjšo razstavo njegovih del.

Kulturni duh na šoli so pokazali tako učenci in učitelji. Pripravili smo pevske, plesne in lutkovne točke. Tilen je zapel pesem Teci, teci reka, učenci višjih razredov so »odrepali« Kette rap, sledila je lutkovna predstava 5. razreda in basen Mravlja v izvedbi učencev posebnega programa. Za konec nas je po naši lepotici, reki Krki, popeljal učiteljski pevski zbor.

Svoje znanje o Ketteju smo preverili v kvizu. Na kvizu so sodelovale štiri mešane skupine učencev cele šole. Na kviz so se zelo dobro pripravile in pokazale veliko znanja. Zmagovalci so bili vsi, tekmovalci so bili nagrajeni s simbolnimi nagradami.

Ob tej priložnosti bi se želela iskreno zahvaliti vsem. Na šoli je čutiti duh sodelovanja, ustvarjalnosti in srčnosti, zato smo uspešni in je na naši šoli lepo.

Utrinke s prireditve pa si poglejte v galeriji slik.

‹ nazaj

Galerija (6)

Dragotin Kette - 001
Dragotin Kette - 002
Dragotin Kette - 003
Dragotin Kette - 004
Dragotin Kette - 005
Dragotin Kette - 006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava