dolenjska

Kljub zimi gradnja šole v Zagradcu lepo napreduje

17.1.2015 | 13:00 | M. K.

Kljub zimi gradnja šole v Zagradcu lepo napreduje
Kljub zimi gradnja šole v Zagradcu lepo napreduje

Zagradec - V tem tednu so si predstavniki ivanške občine ogledali gradbišče v suhokranjskem delu občine, kjer poteka gradnje šole in vrtca v Zagradcu, to je trenutno največja občinska investicija nasploh v tem delu Slovenije. Objekt nove šole počasi, a vztrajno dobiva svojo končno podobo.

Gradnjo je Občina Ivančna Gorica na podlagi javnega razpisa konec maja lani zaupala podjetju GPI Tehnika, ki je v ivanški občini uspešno izvedlo že kar nekaj projektov. Trenutno se na objektu namešča toplotna izolacija na ovoj stavbe, nadaljuje se izvedba strojnih instalacij in montaža stavbnega pohištva, na zunanjem športnem igrišču so opravljena zemeljska dela, prav tako se urejajo parkirne površine, sporočajo z občine.

Nova šola bo namenjena devetletnemu šolskemu programu in bo obsegala tri etaže. V kleti bo kotlovnica za lesno biomaso in vsi tehnični prostori, v pritličju je načrtovan dvooddelčni vrtec, kuhinja, telovadnica in učilnice za razredni pouk. V prvem nadstropju se bo nahajala knjižnica, uprava, multimedijski prostor in učilnice za drugo in tretjo triado. Tloris je zasnovan tako, da bo imel objekt notranji odprti atrij, ki bo nudil svetlobo učilnicam. Ob šoli bo tudi zunanje igrišče.

Po izgradnji bo šolo z devetletnim šolskim programom obiskovalo okrog 230-250 učencev, kar pomeni eden do dva oddelka na generacijo. Zagraškim šolarjem se bodo v novi šoli priključili tudi učenci iz podružnične šole v Ambrusu in Krki, ki sedaj v drugi in tretji triadi pouk obiskujejo na matični šoli v Ivančni Gorici. S tem bodo v prihodnosti prihranjeni tudi stroški šolskega prevoza. S pridobitvijo športne dvorane pa bodo krajani in društva v dolini reke Krke dobili nove možnosti za razvoj krajevnega dogajanja, dodajajo na občini Ivančna Gorica.

Operacijo izgradnja Podružnične šole in vrtca Ivančna Gorica delno sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj – razvojne prioritete »Razvoj regij«. Izgradnjo telovadnice in zunanjega športnega igrišča sofinancira Fundacija za šport.

‹ nazaj

Galerija (14)

zagradec-01
zagradec-02
zagradec-03
zagradec-04
zagradec-05
zagradec-06
zagradec-07
zagradec-08
zagradec-09
zagradec-10
zagradec-11
Kljub zimi gradnja šole v Zagradcu lepo napreduje
zagradec_13
zagradec_14

Komentarji (3)

17.1.2015OceniJelka Strojan 
Vi kar končajte to šolo naj vam bog pomaga .
17.1.2015OceniJelkin vnuk 
Tudi bom hodil tam v šolo
18.1.2015Ocenijst 
nek se vidi raskoš, pa k bodo pogruntal, kam je šlu unu mem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava