»V Posavju enotni pri ključnih stvareh«

29.12.2014 | 13:15

Osrednji govornik na proslavi je bil brežiški župan Ivan Molan.

Osrednji govornik na proslavi je bil brežiški župan Ivan Molan.

»V Posavju enotni pri ključnih stvareh«

Krško - Ob nedavnem dnevu samostojnosti in enotnosti je v krškem kulturnem domu potekala osrednja posavska prireditev s slavnostnim koncertom Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško. Slavnostni govornik, brežiški župan Ivan Molan je ob tem izpostavil, da v Posavju lahko kljub razlikam pri ključnih stvareh najdemo skupno rešitev in jo tudi uresničimo. »Naša moč je v doseganju dogovora kljub različnosti, v preseganju razlik pri pomembnih odločitvah za vse ljudi, ki živimo in delamo v Posavju,« je poudaril.

Kot so sporočili iz krške občine, je gostitelj, župan občine Krško Miran Stanko uvodoma poudaril, da morajo biti upanje tistega zgodovinskega dne pred 24 leti, povezovalni duh in neomajna volja temelj, na katerem gradimo našo skupno prihodnost v občini, regiji in državi. »Ne pozabimo na odgovornost, ki jo ima vsak izmed nas, da na temelju te pomembne zgodovinske odločitve gradimo boljši jutri. Za dobro vseh državljank in državljanov, občank in občanov,« je dodal.

»Prepričan sem, da se lahko naša država oz. ljudje, ki ustvarjajo in vodijo Slovenijo, zgledujejo po eni najmanjših slovenskih regij, kjer je naš dom,« je v svojem nagovoru izpostavil slavnostni govornik Ivan Molan. »Posavske občine prepoznavajo različne potrebe svojih občank in občanov, vendar znamo poiskati enotnost pri ključnih stvareh. Smo živ primer dobre prakse na področju sodelovanja in povezovanja, kljub nekaterim razlikam. Skupni projekti, ki bodo v prihodnosti še pogostejši, so dokaz, da se da s sodelovanjem hitreje in bolje doseči zastavljene cilje,« je še dodal.

Praznični večer, ki ga je povezovala Bernarda Žarn, se je zaključil s slavnostnim koncertom Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško pod vodstvom Petra Gabriča v sodelovanju z oddelkom za sodobni ples v koreografiji Rosane Horvat ter solistom Mitjo Kusljem.

M. M., foto: občina Krško

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava