mladi dopisnik

Spomnili smo se 1. in 2. svetovne vojne

13.11.2014 | 12:30 | Nataša Jenuš, foto: Anja Zevnik

Spomnili smo se 1. in 2. svetovne vojne

Velika Dolina - V šolskem letu 2014/2015 obeležujemo 100. obletnico začetka 1. svetovne vojne in 70. obletnico konca 2. svetovne vojne, čemur smo na Osnovni šoli Velika Dolina posvetili kulturni dan.

Imeli so ga učenci predmetne stopnje, katerim so devetošolci Tilen Burja, Jan Šeberle, Aleš Barkovič in David Povh zelo nazorno v besedi in sliki predstavili obe vojni, nato pa so nas obiskali izgnanci iz našega šolskega okoliša, ki so nam povedali, kaj so doživljali med 2. svetovno vojno in nam opisali prva povojna leta.

Šestošolci in sedmošolci so prisluhnili Jožefu Bizjaku iz Ribnice, osmošolci Mihaelu Škrlecu z Velike Doline, devetošolci pa Marijanu Žibertu iz Gaja. Vsak od njih je slikovito pripovedoval o svojih doživetjih iz časa izgnanstva, tako da so se učenci lahko vživeli v tisti čas. Kulturni dan so končali s poustvarjanjem na temo 1. in 2. svetovne vojne, o čemer bomo v šolski avli pripravili razstavo, učenci pa se bodo z izgnanci srečevali tudi v prihodnje, da bodo slišali še več njihovih zgodb.

‹ nazaj

Galerija (5)

Obletnica - 001
Obletnica - 002
Obletnica - 003
Obletnica - 004
Obletnica - 005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava