dolenjska

FOŠ obiskujejo tudi tuji študentje

12.11.2014 | 12:25 | M. M., foto: FOŠ

Foto: FOŠ

Foto: FOŠ

Novo mesto - Dekan, izr. prof. dr. Boris Bukovec novomeške Fakultete za organizacijske študije (FOŠ) je na včerajšnji novinarski konferenci med drugim predstavil sodelovanje s tujimi izobraževalnimi ustanovami in izmenjavo tako študentov kot pedagoškega osebja, se pohvalil s pridobitvijo dveh certifikatov kakovosti in napovedal decembrski Teden FOŠ.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je FOŠ konec oktobra prestala recertifikacijsko presojo sistema vodenja fakultete po zahtevah standarda SIST EN ISO 9001 in certifikacijsko presojo sistema upravljanja informacijske varnosti po zahtevah standarda SIST ISO/IEC 27001. Obstoječi sistem vodenja kakovosti so skozi celo leto nadgrajevali z zahtevami določil standarda SIST ISO/IEC 27001 in tako uvedli integrirani sistem vodenja. S pridobljenima certifikatoma je FOŠ tako prva fakulteta v Sloveniji, ki je v svoje delo vgradila zahteve standarda SIST EN ISO 9001 in tudi SIST ISO/IEC 27001. Za certificiranje so se na FOŠ odločili predvsem zato, ker fakulteta izvaja programe Menedžment kakovosti in ker želijo dokazati svojo verodostojnost tudi preko uvajanja sodobnih pristopov v njihovo delo.

FOŠ obiskujejo tudi tuji študentje

FOŠ je v letu 2012 postala nosilka listine ERASMUS Extended university charter z oznako SI NOVO-ME10, uspešno pa je pridobila tudi novi Erasmus Charter v okviru Erasmu+ za programsko obdobje 2014-2020. Ker se na fakulteti zavedajo, da si z mednarodnimi izmenjavami bogatijo znanje in pridobivajo nove vezi, so lani v sodelovanju z nacionalno agencijo CMEPIUS pričeli z Erasmus izmenjavami študentov in zaposlenega osebja. Tako so v dobrem letu izvedli šest izmenjav pedagoškega in ostalega administrativnega osebja, v naslednjem semestru pa bo na izmenjavo za namene študija odšel na špansko partnersko institucijo tudi prvi študent s FOŠ. Prav tako je bila fakulteta gostiteljica pedagoškega in administrativnega osebja, ki so zaposleni na romunski, poljski ter slovaški partnerski instituciji. Izkušnje z izmenjavami ocenjujejo kot zelo pozitivne, zato si prizadevajo, da bi bilo tovrstnih izmenjav v prihodnjih letih še več. Trenutno sta na izmenjavi v Novem mestu dva študenta, ki prihajata iz Hrvaške in Romunije. Študenta obiskujeta predavanja na visokošolskem študijskem programu I. stopnje, na fakulteti pa bosta ostala do konca zimskega semestra.

Na FOŠ tudi letos izvajajo doktorski študij v okviru doktorske šole. Ta teden so začeli s prvim sklopom izvedbe doktorskega študija, na katerega so letos poleg slovenskih vpisani tudi trije tuji študentje. Doktorska šola bo letos potekala v treh skopih. Prvi bo v mesecu novembru, drugi bo marca, ko bodo doktorandi na konferenci NPOT (Nove paradigme organizacijskih teorij) predstavljali izsledke svojih raziskav v okviru doktorske disertacije, zadnji sklop pa bo junija.

Na FOŠ v tednu od 15. do 19. decembra pripravljajo dogodke v okviru Tedna FOŠ, in sicer: 15. decembra drugi Forum odličnosti študentov FOŠ, katerega namen je predstaviti in promovirati ustvarjalne dosežke študentov, ki so jih dosegli v preteklem študijskem letu; 16. decembra organizirajo gostujoče predavanje profesorja z Zagrebške univerze, prof. dr. Velimir Srića, na tematiko »Uspešno vodenje«; dan kasneje pa bo v Hotelu Šport na Otočcu slavnostna akademija FOŠ, v okviru katere bo potekala podelitev diplom diplomantom prve in druge stopnje ter promocija novih doktorjev znanosti na FOŠ. Prireditev bo namenjena tudi promociji Liste odličnežev FOŠ, to je študentov in zaposlenih za dosežke v preteklem študijskem letu ter podelitvi certifikatov po že omenjenih standardih.

‹ nazaj

Komentarji (4)

12.11.2014Oceniodlič* 
odlično odlična odličnost odličnega od odličnih :(
12.11.2014OceniJan 
Kaj je tu odličnega?
12.11.2014Ocenilala 
Super!!! Me veseli da tudi novomeška fakulteta raste in ima vse ali še več kot imajo veliki.
12.11.2014Ocenipripomba 
šula

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava