mladi dopisnik

Naravoslovni dan na OŠ Mokronog

10.11.2014 | 12:30 | David Kos, OŠ Mokronog

Naravoslovni dan na OŠ Mokronog
Naravoslovni dan na OŠ Mokronog

Mokronog - V sredo, 5. novembra, smo imeli učenci 7. razredov naravoslovni dan. Tema dneva je bila shranjevanje živil danes.

Naš dan se vključuje v šolski projekt. V okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport izvaja Šola za ravnatelje projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti (SKK). Namen projekta je izvajanje programov za dvigovanje socialnega in kulturnega kapitala v šolah, vrtcih in lokalni skupnosti. Osnovna šola Mokronog se je pod okriljem OŠ Blanca prijavila na projekt še z OŠ Raka in OŠ Krmelj. Na vseh štirih šolah se bodo skozi celo šolsko leto odvijale dejavnosti povezane s kulturnimi in športnimi prireditvami v kraju, ohranjanjem kulturne dediščine, ekološkim udejstvovanjem, prostovoljstvom ter lokalnimi društvi in poklici.

Učenci smo s pomočjo učiteljev vlagali papriko in sadje. Naučili smo se shranjevanja zelišč, izdelavo deklaracij in receptov. Obiskala nas je tudi Jožica Grabnar z Jelševca, ki se spozna na zelišča. Povedala nam je zanimivosti o zeliščih: kje in kdaj jih nabiramo, kako shranjujemo in uporabljamo.

Učenci smo se zelo povezali in se na koncu posladkali z naravnim sadnim napitkom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava