ostali športi

Smodiš se vrača med atlete, pa skoki in košarka

1.9.2014 | 13:00 | I. V.

Matjaž Smodiš po dolgih letih spet drži v roki kroglo. (Foto: Facebook stran Matjaža Smodiša)

Matjaž Smodiš po dolgih letih spet drži v roki kroglo. (Foto: Facebook stran Matjaža Smodiša)

Skupaj z županom sta septembrske športne prireditve predstavila tudi Matjaž Smodiš in Igor Primc. (Foto: I. Vidmar)

Skupaj z županom sta septembrske športne prireditve predstavila tudi Matjaž Smodiš in Igor Primc. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novo mesto septembra čaka kopica pomembnih športnih prireditev, ki so jih danes dopoldne predstavili na novinarski konferenci na rotovžu. Začelo se bo že v sredo s tradicionalnim 25. mednarodnim atletskim mitingom, s katerim bodo novomeški atleti proslavili tudi zanje izjemno pomembno pridobitev - obnovljeno atletsko stezo in opremo na stadionu Portoval, ki je bil nazadnje obnovljen v osemdesetih letih, ko se je imenoval še stadion Bratstva in enotnosti.

Na mitingu bodo nastopili atleti iz enajstih držav - ZDA, Jamajke, Španije, Češke, Latvije, Ukrajine, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Poljske in Slovenije. Med največjimi zvezdniki velja posebej omeniti zmagovalca lanske diamantne lige Američanko Tiffany Townsend, tekačice na 200 m, in češkega metalca kopja Petra Frydrycha, finalista svetovnega prvenstva hrvaškega metalca diska Rolanda Vargo in njegovega rojaka, mladinskega svetovnega prvaka v suvanju krogle Marina Premeruja ter od slovenskih atletov finaliste svetovnega prvenstva v Zürichu Snežano Vukmirovič, Matijo Kranjca pa Tino Šutej, Nino Djordjevič ter ne na koncu najboljše atlete domačega kluba Gregorja Kokalovića, Blaža Brulca, Andreja Poljanca, Martina Gradišarja, Tadeja Hribarja, Matejo Drobnič in Klaro Ljubi.

V soboto bodo na Kandijskem mostu 2. skoki v Krko, 13. in 14. septembra pa bo na stadionu Portoval državno prvenstvo v atletiki, na katerem se bo med atlete vrnil eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in nekdanji pionirski prvak v suvanju krogle Matjaž Smodiš, someščanom pa se bodo predstavili tudi vsi najboljši novomeški atleti na čelu z najhitrejšim Slovencem Gregorjem Kokalovićem.

Matjaž Smodiš pa bo eden od akterjev, tokrat v organizacijski vlogi, tudi pri četrtem večjem septembrskem dogodku v Novem mestu, mednarodnem košarkarskem turnirju v športni dvorani Marof, kjer se bodo med sabo pomerila moštva Krke, Cibone, Uniona Olimpije in Šibenika, tekmovanje, ki bo 20. in 21. septembra, pa so poimenovali Novo mesto Cup.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava