Jazonova barka Roku Zalokarju

23.8.2014 | 09:45

Jazonovo barko je Roku Zalokarju izročil dolgoletni vodja organizacije Jazzintyja Jure Dolinar. (Foto: I. Vidmar)

Jazonovo barko je Roku Zalokarju izročil dolgoletni vodja organizacije Jazzintyja Jure Dolinar. (Foto: I. Vidmar)

Rok Zalokar trio

Rok Zalokar trio

Oče Jazzintyja Marijan Dović in umetniški vodja Andy Middleton

Oče Jazzintyja Marijan Dović in umetniški vodja Andy Middleton

Novo mesto - Trio Roka Zalokarja je najbolj prepričal strokovno komisijo v finalu tekmovanja Jazzon. Osvojil je nagrado Jazzon live za najboljšo izvedbo, Rok Zalokar pa je dobil tudi nagrado društva slovenskih skladateljev za najboljšo novo slovensko džezovsko skladbo, medtem ko je nagrado občinstva pripadla mladi petčlanski zasedbi E-motion obetavnega trobentača Sandija Štora.

Rok Zalokar trio, v katerem poleg klaviaturista Roka Zalokarja igrata še basist Dejan Hudoklin in bobnar, domačin, Jože Cesar, je za finalni koncert pripravil tri skladbe - priredbo skladbe Dizzyja Gillespiea Con Alma in Rokovi skladbi Bad Neighborhood in Homebound.

Na finalnem koncertu nagrade Jazzon so nastopile tri zasedbe avtorjev, ki jih je na osnovi partitur izbrala strokovna komisija društva slovenskih skladateljev. Poleg Štorove zasedbe E-motion in Rok Zalokar tria se je novomeškemu občinstvu sinoči predstavil tudi MB Trio jazz harmonikarja Boruta Morija.

Ob podelitvi nagrade društva slovenskih skladateljev pa se je predsednik strokovne komisije in dolgoletni umetniški vodja festivala Jazzinty ameriški saksofonist  Andy Middleton zahvalil organizatorjem na čelu z Juretom Dolinarjem, da so kljub krizi in težavami z denarjem uspeli obdržati pri življenju prireditev, ki je edinstvena ne le v Sloveniji ampak tudi Evropi in svetu, prireditev, na kateri so bodisi v vlogi mentorjev ali pa nastopajočih na koncertih v Novem mestu sodelovali številni glasbeniki, ki sodijo v sam svetovni vrh jazza, in mladi glasbeniki iz Slovenije in drugih držav so imeli tu priložnost učiti se od največjih mojstrov, kar ima neprecenljivo vrednost.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava