Šola predstavila zbornik

29.5.2014 | 13:45

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M.. L.

Foto: M.. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Pišece - Osnovna šola Maksa Pleteršnika Pišece je včeraj predstavila zbornik z naslovom Šelestenje spomina, ki ga je izdala ob 200-letnici šolstva v tem kraju.

Udeležence prireditve je povezovalec sporeda David Križman povabil, da so se sprehodili ob posameznih objektih, v katerih je v Pišecah potekal šolski pouk v teh 200 letih. Pot so zaključili pri sedanji osnovni šoli Maksa Pleteršnika Pišece.

Zbrane na slovesnosti so nagovorili nekdanja ravnateljica pišeške šole Mira Podgoršek, sedanja ravnateljica Nuška Ogorevc, brežiški župan Ivan Molan in predstojnica novomeške enote zavoda za šolstvo Slovenije dr. Stanka Preskar. Prireditev so z nastopom sooblikovali učenci šole in pihalna godba iz Pišec.

Predstavitvi zbornika so med drugimi prisostvovali predstavniki hrvaške osnovne šole Mate Balote Buje.

Na začetku Aleje pišeških šol - pri izviru Gabernice so včeraj posadili drevo. Kot je povedal direktor Kozjanskega parka Podsreda Hrvoje T. Oršanič, je drevo sejanec hruške, ki ga bodo cepili. S tem drevesom se spominjajo barona Moscona, pišeškega graščaka, ki je bil sadjar.

Zgodovino šolstva v Pišecah predstavlja tudi razstava v šoli, ki je na včerajšnji predstavitvi pritegnila precej pozornosti.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava