Kolesarska mreža pometla pred svojimi kolesi

12.5.2014 | 10:30

Kolesarska mreža pometla pred svojimi kolesi
Kolesarska mreža pometla pred svojimi kolesi
Kolesarska mreža pometla pred svojimi kolesi

Novo mesto - Pred kratkim zbrana Novomeška kolesarska mreža, združenje novomeških uporabnikov koles, ki si prizadevajo za kolesarjem prijazno urejeno mesto, je včeraj izpeljala svojo prvo akcijo, ki so jo poimenovali Pometimo pred svojim kolesom.

Nekaj več kot dvajset članov mreže se je s kolesi in metlami zbralo pred rotovžem, kjer so nase opozorili z zvonjenjem, potem pa so se odpravili na novomeško obvoznico, kjer so se z metlami lotili peska in nesnage na kolesarski stezi od ločenskega križišča do krožišča v Bučni vasi.

V Novomeški kolesarski mreži ugotavljajo, da se v Novem mestu, kar se kolesarjev tiče, stvari obračajo na bolje. V petek, 9. maja, ko smo v nekdanji državi proslavljali dan zmage nad fašizmom, so novomeški kolesarji proslavili svoj dan zmage, saj so ta dan odstranili prometne znake, ki so prepovedovali kolesarski promet na Kandijski cesti, na kateri naj bi danes začeli barvati oznake za tako imenovani sharrow prometni režim, po katerem si sorazmerno ozko cestišče enakovredno delijo kolesarji in motorna vozila.

Član Novomeške kolesarske mreže Boštjan Pucelj je ob pomoči tovarišev iz mreže izdelal tudi pregled dejanskega stanja kolesarskih stez v Novem mestu, s katerim želijo člani pristojnim dokazati, da so razmere slabe in neustrezne. Elaborat Stanje 0, ki ga najdete v priloženem dokumentu, obsega 67 strani pregleda stanja kolesarskih stez in druge kolesarske infrastrukture ter konkretnih pobud.

Elaborat želijo v naslednjih dneh predati in predstaviti pristojnim na novomeški občini, ki pa so pred kratkim na tako imenovani pravokotni mizi društva arhitektov Dolenjske pokazali veliko pripravljenosti, da se zadeve premakne na bolje.

Besedilo in fotografije: I. Vidmar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava