bela krajina

Začenja se urejanje središča Semiča

8.4.2014 | 08:50 | B. B.

Marjan Skube (Malkom), Polona Kambič in Franc Panjan (Begrad) ob podpisu pogodbe. (Foto: Občina Semič)

Marjan Skube (Malkom), Polona Kambič in Franc Panjan (Begrad) ob podpisu pogodbe. (Foto: Občina Semič)

Semič - Županja občine Semič Polona Kambič je z novomeškima družbama Begrad in Malkom včeraj podpisala pogodbo za ureditev trškega središča v Semiču. Vrednost naložbe znaša okoli 630 tisoč evrov, občina pa je od ministrstva za kmetijstvo in okolje ter evropskega sklada za razvoj podeželja zanjo pridobila 287 tisočakov nepovratnih sredstev.

Projekt zajema ureditev parkirišča med stavbo občine, blokom in hotelom, ureditev ploščadi med cerkvijo, župniščem in lokalno cesto ter ureditev dela trga na severni strani cerkve. Projekt predvideva tlakovanje in asfaltno preplastitev trškega središča, ureditev prometnega režima, rekonstrukcijo komunalnih vodov ter ureditev okolice trga. Dela bodo zajemala dobrih 3.000 m2 površin in bodo trajala do avgusta.

Cilj naložbe je izboljšati trenutno stanje središča Semiča in s tem pozitivno vplivati na prometno varnost, varnost otrok, požarno varnost, zmanjšanje negativnih vplivov na okolje, celovit izgled, dostopnost, razvoj trškega središča in posledično izboljšati kakovost življenja v naselju.

‹ nazaj

Komentarji (6)

8.4.2014Ocenimetličanka 
Čestitke Semičani! Smo vam kar fauš. Na vaši Občini si pa plačo resnično zaslužite!
8.4.2014OceniToni 
Tako se dela. Bravo! V Metliki pa NIČ, niso sposobni pridobiti evropskih sredstev, res si ne zaslužijo plače na občinski upravi Metlika. Naj se župan in tajnica Adlešičeva podučita pri Semiški občinski upravi.
8.4.2014OceniJanko 
Bela krajina ne rabi treh občin. Dovolj bi bile samo dve. Predlagam, da se Metliška ukine, saj je naredila najmanj za dobrobit ljudi in tudi nima kaj pokazati.(Infrastruktura, obrtne cone, Komunikacije, Črpanje Evropskih sredstev itd....) pa tudi zaposleni tam so nemotivirani. Denar, ki bi ga privarčevali, na račun zaposlenih na občini in svetnikov, pa bi bilo treba investirat v gospodarstvo in gradnjo obrtne cone.
8.4.2014OcenijAN 
Lepo da se trudijo, samo gospodarstvo ne samo da ne bo šlo navzgor, ampk tudi ne bo nehalo propadati, dokler si ne izborijo normalne štiripasovnice do Novega mesta. Iz Novega mesta prej prideš v 2-3 krat bolj oddaljeno Ljubljano kot v Metliko. V gospodarstvu pa to pomeni stroške in čas.
8.4.2014Ocenidelavec 
Ma kakšen Semič! Poglejte Črnomelj kaj je vse narejeno za časa Fabjana in Mojce. Zaposlenih je pa premalo na občini vsi delajo, da se kar kadi. A do kdaj tako??
8.4.2014Oceninorc 
Daj daj delavec ma ti nimaš pojma. Polovico jih je treba ven zmetat potem šele začet ist viške.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava