FOTO: Učenci blesteli v muziklu Mamma Mia

22.3.2014 | 10:20

Foto. J. A.

Foto. J. A.

Jožica Stanič (Foto. J. A.)

Jožica Stanič (Foto. J. A.)

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Trebnje - Sinoči je v okolici trebanjske šole zmanjkalo parkirnih mest, športna dvorana pa je komajda sprejela vse gledalce, ki so si želeli ogledati premiero muzikla Mamma Mia. V njem je nastopilo 151 učencev OŠ Trebnje (od tretjega do devetega razreda) in tudi nekaj nekdanjih učencev, ki so se na ta večer pripravljali vse od oktobra, in to večino dni v tednu, pa tudi nekaj sobot so namenili vajam. Zgodba o mladem dekletu Sophie, ki si želi, da jo na poroki ženinu odda njen oče, a ne ve, kdo od treh moških, ki jih njena mati omenja v dnevniku, to je, je gledalce navdušila.

Ne le zgodba, ki se še kako zaplete in romantično razplete, predvsem so močan vtis naredili nastopajoči, ki so obe dejanji muzikla odigrali v izvrstni angleščini, pa seveda uspešnice legendarne švedske skupine Abba, ki so predstavi dale pečat.

Pobudnica tega izjemno zahtevnega projekta je bila Jožica Stanič, učiteljica glasbe na šoli, je tudi zborovodkinja in režiserka muzikla, ki je skupaj z Zalo Ribič in Nušo Bedene poskrbela še za zborovsko koreografijo, na klavirju je pevce spremljal izkušeni Zoltan Peter, koreografija solistov je bila delo Urške Barle, korepetitorica je bila Ana Marija Stanič, za kostume je poskrbela Martina Zupančič, Ariana Novak in Stane Avguštinčič sta naredila sceno, lektorica in prišepetovalka je bila Saša Bedene.

Ponovitve predstave sprva niso načrtovali, zaradi izjemnega zanimanja zanjo pa si jo bo v prihodnjem mesecu najverjetneje mogoče spet ogledati.

Foto in tekst. J. A.

Galerija

Komentarji (1)

22.3.2014Ocenijagoda 
obvezno je treba tako stvar ponoviti, najmanj enkrat, če ne večkrat. ker to je pa toliko ur vaj, odrekanja, da si težko predstavljamo. nisem gledala predstave, ampak bi si jo z veseljem. tako da ja, ponovitev, najmanj ena, obvezna.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava