Azija najboljša, slovenski fantje tretji

31.10.2013 | 10:35

Slovenska reprezentanca je v postavi Darko Jorgić, Erik Paulin, Tilen Cvetko in Peter Hribar osvojila bron. (Foto: I. Vidmar)

Slovenska reprezentanca je v postavi Darko Jorgić, Erik Paulin, Tilen Cvetko in Peter Hribar osvojila bron. (Foto: I. Vidmar)

Otočec - Sinoči se je s finalnimi boji na Otočcu končal ekipni del svetovnega pozivnega turnirja za kadete v namiznem tenisu. Tako med dekleti kot med fanti sta se v finalu srečali ekipi Azije in Evrope, obakrat pa so bili boljši mladi namiznotenisači z daljnega vzhoda. Zelo prijetno pa so z bronasto medaljo presenetili slovenski reprezentanti, ki imajo pravico do nastopa na tekmovanju kot gostitelji.

Slovenska postava je v svoji kvalifikacijski skupini osvojila drugo mesto in se tako uvrstila v polfinale, kje so se naši fantje zelo enakovredno borili z reprezentanco Evrope, sreča pa je bila na strani nasprotnikov, ki so se veselili zmage s 3:1. Odločilno vlogo pri zmagi Evrope pa je imel Čeh Tomas Polansky, ki je na letošnjem evropskem kadetskem prvenstvu osvojil kar štiri zlate medalje. Edino točko za naše je prispeval novi član Krke Darko Jorgić, ki je v prvem dvoboju s 3:2 premagal Avstrijca Andreasa Levenka, svojega starega znanca, saj se je z njim pomeril in prav tako izgubil v četrtfinalu evropskega prvenstva.

V tekmi za tretje mesto so se naši igralci pomerili z Latinsko Ameriko in znova izgubili z 1:3 – Jorgić je premagal Horacia Cifuentesa. Kljub temu pa so si že z uvrstitvijo v polfinale prislužili bronasto kolajno.

Po današnjem dnevu odmora, med katerim bodo udeleženci turnirja obiskali Postojnsko jamo, Ljubljano in Novo mesto, se bo turnir jutri nadaljeval s posamičnim delom, ki se bo končal v nedeljo, 3. novembra.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava