Na Otočcu ne jamrajo, ampak telovadijo

1.10.2013 | 09:20

Dr. Grishin (Foto: I. Novak)

Dr. Grishin (Foto: I. Novak)

Otoška skupina Šole zdravja (Foto: I. Novak)

Otoška skupina Šole zdravja (Foto: I. Novak)

Otočec - Skupina desetih upokojencev z Otočca in okoliških vasi že eno leto vsak delovni dan ob 7.30 na igrišču za gasilskim domom na Otočcu skupaj telovadi po metodi zdravnika Nikolaya Grishina. T.i. telovadbi 1000 gibov, ki jo vodi Andreja Rifelj, so dodali še nekaj svojih vaj, tako da običajno skupaj telovadijo kar celo uro. Danes so se jim na praznovanju prve obletnice pridružile tudi skupine Šole zdravja  iz Šmarjeških Toplic, Črnomlja in Dolenjskih Toplic.

Poseben pozdrav jim je namenil ustanovitelj šole zdravja zdravnik nevrolog Nikolay Grishin. Po njegovi metodi v Sloveniji telovadi že blizu 1500 ljudi, v nastajanju pa so še nove skupine. Kot jih je nagovoril, jih podpira, ker ne jamrajo, ampak želijo nekaj narediti: »Z rednimi vadbami ste postali gospodarji svojega telesa, uma in razpoloženja.« Opaža, da ima redna in zmerna telesna dejavnost številne pozitivne učinke na zdravje ljudi. Začeti dan z vadbo pomeni, da naš vsakdan obogatimo z dobro voljo in vadbo v dobri družbi, pravi, in poziva vse, da vzamemo odgovornost za svoje zdravje v svoje roke.

I. N.

Galerija

Komentarji (4)

2.10.2013Oceniana 
Ali se je treba prej kje prijaviti, ali lahko kar tako prideš in se razgibavaš?
2.10.2013Oceniotočec sever 
jaz se nisem nič prijavil, sedaj ko imamo na Otočcu novo krožišče, mi je to tako všeč, da vsak dan eno uro laufam samo po njem ;)
2.10.2013Oceniive 
Hej, otočec- sever samo to pazi, da se ti ne zvrti, če laufaš skoz v isto smer kroga. Če boš prehiter, te bodo pa centrifugalne sile izbacile na cestišče, pa boš ratal palačinka.
2.10.2013Oceniskalna ulica 
Ti ne rabjio nič jamrat, ker majo vsi orng penzije in se ne sekirajo kako in kaj so postlali mladini.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava