Nemški veleposlanik gimnazijcem podelil diplome

15.5.2013 | 07:20

Foto: Gimnazija Novo mesto

Foto: Gimnazija Novo mesto

Novo mesto, Črnomelj - Na Gimnaziji Novo mesto je včeraj potekala svečana podelitev nemških jezikovnih diplom letošnji generaciji diplomantov. Kot je sporočila Nuša Rustja, je diplome dijakom podelil nemški veleposlanik Werner Burkart in jim v svojem nagovoru zaželel, da bi znanje nemščine in diplome v življenju čim večkrat koristno uporabili. Podelitve se je udeležil tudi koordinator za NJD v Sloveniji, dr. Reinhard Zühlke.

Zadnja tri leta opravljajo izpite za NJD na Gimnaziji Novo mesto tudi črnomaljski gimnazijci, ki so se z ravnateljico Elizabeto Prus udeležili podelitve. Nemška programska učiteljica Monika Gehrke je orisala celotno štiriletno pot učenja in dejavnosti, ki so pripeljale do uspešno opravljene diplome.

Letos je diplomo prejelo 25 dijakov, od tega 20 novomeških in 5 črnomaljskih, kar je največje število diplomantov doslej, trije dijaki pa so prejeli certifikate. V 14 letih izvajanja programa je NJD prejelo že 218 dijakov. Ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič se je nemški strani zahvalila za vsestransko podporo pri izvajanju programa NJD in pouka nemščine. Prireditve, ki so jo dijaki popestrili s krajšim kulturnim programom, so se udeležili tudi učitelji, razredniki in starši, je dodala Nuša Rustja.

Prejemniki NJD so novomeški gimnazijci Maja Zupančič, Veronika Božič, Martina Može, Urška Bele, Manca Bukovac, Ana Berus, Simona Gričar, Manca Hervolj, Katja Kelvišar, Primož Kastelic, Veronika Zagorc, Klemen Barbo, Karin Grošič, Jože Nemanič, Matej Burkat, Katarina Juršič, Nina Novak, Klara Piletič, Iva Starc, Jan Turk in črnomaljski Valerij Katkić, Tina Križman, Tamara Pintarič, Ema Štefanič in Robert Cvitkovič.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava